Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Hur undviker man dåliga investeringsbeslut?

  2018-05-17

  När det kommer till investeringar är vi oftast vår egen värsta fiende. En uppsjö av olika egenheter i vårt mänskliga psyke gör att vi tenderar att ta dåliga beslut. Vi köper när vi borde sälja och vi säljer när vi borde köpa. Den bästa tjänsten som man kan göra sitt framtida själv är därför att ta bort sig själv beslutsekvationen och göra sitt sparande automatiskt.

 • Nyhetsbrev maj 2018

  Våra nyheter 2018-05-16

  Volatiliteten är här för att stanna Månaden som gick såg en global uppgång på de flesta börser i takt med att första kvartalets rapporter kommit in. Narrativet i marknaden är att toppen snart är nådd under denna cykel och högkonjunkturen lider mot sitt slut. Volatiliteten har ökat på marknaden och förväntan är att det periodvis kommer vara oroligt.

 • Kronan faller – hur ska man resonera som fondsparare?

  Våra nyheter 2018-05-14

  Den svenska kronan har noterat nya bottennoteringar mot euron under april och handlades vid månadens slut över nivån 10,50. Det är en försvagning på cirka 7 procent sedan årets början. För de fondsparare som har innehav i andelsklasser som handlas i euro innebär det att man på toppen av fondens avkastning kan räkna hem en saftig valutavinst. Även mot andra valutor har kronan försvagats under året, mot den amerikanska dollarn var försvagningen cirka 5,5 procent vid april månads utgång.

 • DNB Renewable Energy ser stora möjligheter i små och medelstora bolag inom förnybar energi - förvaltarintervju

  Våra nyheter 2018-05-14

  DNB Renewable Energy är en aktiefond som investerar inom sektorn förnybar energi och som försöker ta tillvara på de möjligheter som omställningen från traditionella energikällor till mer kostnadseffektiva och miljövänliga alternativ medför. Fonden förvaltas från Norge av Jon Sigurdsen och Christian Rom. I en intervju med Finwire ger Sigurdsen och Rom bland annat sin syn på vad som driver utvecklingen i branschen, varför de väljer bort högprofilerade bolag som elbilsproducenten Tesla samt vilken roll tillväxtmarknader kommer spela för branschens utveckling framåt.

 • Volatiliteten är här för att stanna

  2018-05-14

  Månaden som gick såg en global uppgång på de flesta börser i takt med att första kvartalets rapporter kommit in. Narrativet i marknaden är att toppen snart är nådd under denna cykel och högkonjunkturen lider mot sitt slut. Volatiliteten har ökat på marknaden och förväntan är att det periodvis kommer vara oroligt. Samtidigt innebar korrektionen under första kvartalet att globala aktier numera handlas under sina historiska p/e snitt och tillväxtprognoserna pekar mot att 2018 blir något bättre än föregående år. Den starka ekonomin har därför förutsättningen att fortsatt ge bränsle åt börsen.

 • Tips från Spargrisen

  2018-05-04

  Warren Buffett, en av världens bästa investerare och rikaste människor, säger att det är viktigare att ha rätt temperament än att vara smart för att bli en bra investerare. Samma insikt går att applicera på sparande. Det är inte svårt att bli en framgångsrik sparare, men du behöver göra rätt saker. Genom att följa våra enkla spartips kommer du att göra rätt saker och därmed lyckas med ditt sparande.

 • Har du koll på ränta-på-ränta-effekten?

  2018-04-24

  Albert Einstein lär ha kallat ränta på ränta-effekten både för världens åttonde underverk och för den starkaste kraften i universum. För någon som vet vad ränta är och har någon sorts förståelse för själva grundkonceptet, att 10 procents avkastning på 100 kronor gör att du får 110 kronor och att 10 procent på 110 kronor gör att du får 121 kronor och så vidare, verkar det kanske som att Einstein tog i lite väl mycket.

 • Nyhetsbrev april 2018

  Våra nyheter 2018-04-13

  Kollaps för rysslandsfonder, robotrådgivning och minskat bostadsbyggande samt ny Nordamerikaanalys från Invesco. Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

 • Börsturbulens får fondsparare att välja blandfonder, men spridningen i avkastning och risk är stor

  Våra nyheter 2018-04-11

  Den senaste tidens börsturbulens, som till stor del orsakats av oro kring ett potentiellt eskalerande handelskrig mellan USA och Kina, har fått fondspararna att bli alltmer defensiva i sin exponering, vilket inneburit ett stort inflöde till så kallade blandfonder. Det visar statistik från fondbolagens förening.

 • Kollaps för Rysslandsfonder efter sanktioner från USA

  Våra nyheter 2018-04-10

  Rysslandsfonder inledde 2018 starkt och följde under årets två första månader med i uppgången för det dollarviktade ryska RTS-indexet. I början på mars hade indexet ökat med 11 procent sedan årsskiftet. Ett stigande oljepris, sjunkande inflation och räntesänkningar från landets centralbank var samtliga faktorer som bidrog till den positiva stämningen.

 

Arkiv

Visa nyheter från