Logga in   |  Bli kund
Pacific Fonder Multi Asset
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Hedgefonder 107,98 SEK 1,47 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 1,47%
  i år
 • -0,26%
  1 vecka
 • -1,46%
  1 mån
 • -4,48%
  3 mån
 • 0,40 %
  6 mån
 • -3,68%
  1 år
 • 5,83%
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Risken har ökat för negativa överraskningar – Pacific Multi Asset  

  Risken har ökat för negativa överraskningar – Pacific Multi Asset

  Med mycket positivt redan inprisat i marknaden så har riskerna ökat för negativa överraskningar, enligt Eric Strand som förvaltar Pacific Multi Asset.

  ”Tecken för att vi kan gå in i en svagare period för världsekonomin hopar sig och det blir svårare och svårare för centralbankerna att hålla uppe bubblan de själva skapat”, förklarar fondförvaltaren.

  Under april gick de flesta börser starkt och var åter upp i nivåerna innan höstens börsnedgång samtidigt som Brexit-frågan sköts upp igen.

  Pacific Multi Asset backade 0,4 procent i april, då de långa aktiestrategierna och guld som gick bäst under månaden inte lyckades väga upp för utvecklingen i övriga portföljen. Det medför att hedgefonden är upp 3,6 procent sedan årsskiftet, vilket är väl i linje med hedgefondens avkastningsmål.

  Fondens innehav är till största del i dollar och euro. Den dynamiska valutahedgen för att minska svängningarna/risken i fondens sammanlagda resultat bidrog negativt denna månad.  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Pacific Multi Asset backade 1,2 procent i mars, bra avkastning hittills i år för en försiktig hedgefond  

  Pacific Multi Asset backade 1,2 procent i mars, bra avkastning hittills i år för en försiktig hedgefond

  Pacific Multi Asset backade 1,2 procent i mars, vilket medför att hedgefonden är upp fyra procent hittills i år.

  Förvaltaren Eric Strand skriver i en kommentar att under mars höll sig de flesta börser lugna då det inte kom så mycket nyheter, samtidigt som Brexit-frågan sköts upp till april.

  För fondens del gav samtliga strategier ett svagt minus under perioden, vilket medförde den första minusmånaden under 2019.

  "Trots det så är fyra procent för året en bra start för en försiktig hedgefond", kommenterar Strand.

  Inför framtiden bedömer Pacific-förvaltaren att tecken för att vi kan gå in i en svagare period för världsekonomin hopar sig.

  "Det blir svårare och svårare för centralbankerna att hålla uppe bubblan de själva skapat", förklarar Strand.  Taggar:

 • Pacific Multi Asset steg 1,1 procent i februari, mildare toner i handelskriget gett stöd till börsen  

  Pacific Multi Asset steg 1,1 procent i februari, mildare toner i handelskriget gett stöd till börsen

  Pacific Multi Asset steg 1,1 procent i februari, och har därmed ökat 5,3 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltaren Eric Strand skriver i en kommentar att under februari fortsatte börsen sin resa uppåt.

  "Efter att ha startat som en försenad julklapp som sedan eldades på av den amerikanska centralbankens kovändning och duvaktiga uttalanden har nu även lite mildare toner i handelskriget mellan USA och Kina gett stöd under den senaste månaden", kommenterar förvaltaren.

  För fondens del utmärkte sig de långa aktieexponeringarna som lyfte resultatet.

  Inför framtiden bedömer Strand att det finns ett antal stora osäkerheter i olika marknader. Han pekar även på att det samtidigt snart är ett faktum att investerare inte tror på att börsen kan gå ned 50 till 60 procent.

  "Det är en giftig cocktail för många investerare när det väl händer. Portföljteori och verkligheten med Fat-Tails i finansvärlden verkar som bortglömda".  Taggar: • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden placerar i överlåtbara värdepapper och fondandelar över hela världen. Stort fokus ligger på placeringar som inbördes har låg korrelation alternativt negativ korrelation. Fonden eftersträvar att genom aktiv allokering uppnå absolut avkastning. Fonden följer inget index. Fondens medel placeras främst i aktier och aktierelaterade instrument, räntebärande instrument, derivatinstrument* samt på konto i kreditinstitut. Derivatinstrument får användas, dels för att effektivisera förvaltningen i syfte att minska kostnader och risker i förvaltningen, dels som ett led i placeringsinriktningen för att öka avkastningen. Köp och försäljning av fondandelar kan normalt ske alla vardagar. Fonden lämnar inte utdelning till fondandelsägare eller någon annan. Fonden passar investerare med en investeringshorisont på minst fem år. *) Derivat, t ex valutaterminer, är ett värdepapper vars värde är kopplat till en underliggande tillgång.

Fondens startår: 2016-02-04 Fondens Bolag: Pacific Fonder FondStorlek: 77,74 milj SEK