Logga in   |  Bli kund
Pacific Fonder Explorer Dynamic
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Globalfonder 154,79 SEK 8,62 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 8,62%
  i år
 • -0,84%
  1 vecka
 • -7,22%
  1 mån
 • -2,50%
  3 mån
 • 7,74 %
  6 mån
 • -0,74%
  1 år
 • 50,57%
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Pacific Explorer Dynamic steg 5,8 procent i april, minskat i Naspers efter uppgång  

  Pacific Explorer Dynamic steg 5,8 procent i april, minskat i Naspers efter uppgång

  Pacific Explorer Dynamic steg 5,8 procent i april, vilket medför att fonden är upp 18,7 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att uppgången på Fastlandskina kom av sig under månaden vilket av vissa ses som ett tecken på att Kinas stimulanser inte biter. De själva tror att det snarare var lite mycket heta pengar som drogs med i uppgången, som nu fått kalla fötter.

  Deras tro framåt är att det mjukare inflationsklimatet och en lägre tillväxt kommer ge centralbankerna fortsatt utrymme att lätta på bromsen i flera av de dominerande länderna inom tillväxtmarknaderna. Den starka dollarn kombinerat med ett högt oljepris har dock varit en motvind för marknaderna.

  I Brasilien har det hänt en del.

  Landet har lyckats klubba igenom den så viktiga pensionsreformen i första instans. Reformen ses som ett första viktigt steg för landets ambitiösa reformprogram som leds av landets ekonomiminster Paulo Guedes.

  Fonden utvecklades väl under perioden, och de främsta bidragsgivarna var X5 Retail Group, Netease och Naspers. På minussidan märktes Tencent, Braskem och Mahindra & Mahindra.

  Under månaden drog man ner något på Cosan och Naspers som stigit kraftigt och ökade kassan till cirka 5 procent.

  De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Netease, Tencent och Mahindra & Mahindra med portföljvikterna 5,6, 5,4 respektive 5,2 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Väldigt stark rapport från Ferrari, Kina står för stor del av tillväxtökningen - Pacific-förvaltare  

  Väldigt stark rapport från Ferrari, Kina står för stor del av tillväxtökningen - Pacific-förvaltare

  Ferrari kom med en väldigt stark rapport för det första kvartalet, enligt Pacific-förvaltaren Mattias Gromark.

  Ferraris nettoförsäljning i kvartalet steg 13,1 procent till 940 miljoner euro. Väntat var 865,9 miljoner euro enligt Bloombergs sammanställning. Det justerade rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, ebitda, ökade 14,1 procent till 311 miljoner euro. Analytikerna hade väntat sig 279,2 miljoner euro.

  "Det var en väldigt stark rapport med kraftigt ökande försäljning samtidigt som man försvarar sina marginaler. Försäljningsökningen drevs främst av ett ökat antal leveranser av V8-modellerna av Ferrari Portofino", förklarar Gromark som förvaltar tre fonder hos fondbolaget Pacific.

  Gromark nämner vidare att tvärt emot vad många trott så är det Kina inklusive Hongkong och Taiwan som står för den stora tillväxtökningen under perioden. Där ökade försäljningen med hela 79,2 procent.

  Ferrari är ett av de största innehaven i Pacific Extraordinary Brands med en portföljvikt på nära 6 procent vid den senaste innehavsrapporteringen.

  Ferrari-aktien är upp nästan 5 procent i förhandeln.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Pacific Explorer Dynamic ökade 3,5 procent i mars, Naspers knoppade av underhållningsbolag  

  Pacific Explorer Dynamic ökade 3,5 procent i mars, Naspers knoppade av underhållningsbolag

  Pacific Explorer Dynamic ökade 3,5 procent i mars, vilket medför att fonden är upp 12,2 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att uppgången fick förnyat bränsle på ökade förhoppningar om en långtgående handelsuppgörelse mellan USA och Kina. Även centralbankernas "vänta och se"-approach på grund av svagare makrodata anses ha bidragit till ett bättre börsklimat.

  Portföljen fick ett nytt tillskott via en Naspers-avknoppning under månaden.

  "Naspers delade ut Multichoice Group, ett bolag som levererar underhållning via kabel-tv och internet i Afrika. Naspers har även meddelat att de kommer placera sina globala innehav i ett nytt bolag med säte i Europa vilket även kommer att noteras", berättar förvaltarteamet.

  Under perioden avyttrades innehavet i Santander Bank. Detta trots en gynnsam värdering då tålamodet till sist tröt.

  De främsta bidragsgivarna under perioden var Shimao Property, State Bank of India och ICICI Bank.

  På minussidan märktes Weibo, Braskem och Itau Unibanco.

  De största innehaven per utgången av månaden var Netease, Mahindra & Mahindra och Alibaba med portföljvikterna 6, 5,6 respektive 5,5 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden är en aktiefond som placerar i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper över hela världen. En övervägande del av fondens investeringar ska investeras i tillväxtmarknader. Fondens målsättning är att genom aktiv förvaltning uppnå en utveckling som är bättre än fondens jämförelseindex, MSCI Emerging Markets Daily Traded Net Total Return index (SEK), i stigande och fallande marknader. Fonden kan vara överexponerad alternativt underexponerad mot aktiemarknaden. Fondens medel placeras främst i aktier och aktierelaterade instrument, räntebärande instrument, derivatinstrument* samt på konto i kreditinstitut. Derivatinstrument får användas för att effektivisera förvaltningen i syfte att minska kostnader och risker i förvaltningen, samt som ett led i placeringsinriktningen för att öka avkastningen. Köp och försäljning av fondandelar kan normalt ske alla vardagar. Fonden lämnar inte utdelning till fondandelsägare eller någon annan. Fonden passar investerare med en investeringshorisont på minst fem år. *) Derivat, t ex aktieindexterminer, är ett värdepapper vars värde är kopplat till en underliggande tillgång.

Fondens startår: 2016-01-29 Fondens Bolag: Pacific Fonder FondStorlek: 39,25 milj SEK