Logga in   |  Bli kund
Pacific Fonder Global Dynamic
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Globalfonder 117,17 SEK 6,86 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 6,86%
  i år
 • 0,52%
  1 vecka
 • 3,79%
  1 mån
 • -6,17%
  3 mån
 • -10,47 %
  6 mån
 • -12,44%
  1 år
 • -
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Pacific Global Dynamic bedömer marknaden kräver konkreta resultat kring handelskriget  

  Pacific Global Dynamic bedömer marknaden kräver konkreta resultat kring handelskriget

  Marknaden kräver konkreta resultat för att lugnet ska infinna sig angående handelskriget mellan USA och Kina, skriver förvaltaren av Pacific Global Dynamic, Mattias Gromark, i en månadsrapport.

  Återhämtningen som inleddes efter G20 mötet i Argentina blev kortvarig.

  "Marknaden började genast tvivla på att USA och Kina skulle lyckas närma sig varandra och vi fick se en accelererande nedgång. Kina och USA har frenetiskt twittrat att det visst finns goda chanser till ett avtal och under årets första arbetsvecka möts ländernas förhandlare för detaljerade diskussioner", kommenterar Gromark.

  Pacific Global Dynamic sjönk 8,1 procent i december, vilket medför att fonden backat 14,4 procent under 2018.

  Det bedöms finnas en möjlighet för fonden att återhämta sig initialt under året om Kina och USA gör verkliga framsteg i sina förhandlingar.

  De främsta bidragsgivarna för fondens del under månaden var Carl Zeiss Meditec, Ericsson och General Electric. På minussidan återfinns HM, Saab och Gilead Sciences.

  De största innehaven per utgången av månaden var Fairfax, Ambev och Novo Nordisk med portföljvikterna 5,1, 5 respektive 5 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Pacific Global Dynamic backade 2,3 procent i september, minskade exponering mot verkstad  

  Pacific Global Dynamic backade 2,3 procent i september, minskade exponering mot verkstad

  Pacific Global Dynamic föll med 2,3 procent under september, vilket innebär att fonden stigit med 1,1 procent sedan årets början.

  Det fortsatta handelsbråket mellan USA och Kina har vägt på portföljen under månaden, men förvaltaren anser det hoppfullt att USA har lyckats ersätta gamla Nafta-avtalet med sina två grannar Mexico och Canada samt slutit frihandelsavtal med Sydkorea.

  Under perioden sålde fonden innehavet i Lowes som nått förvaltarens riktkurs och även avyttrat Epiroc för att minska exponeringen mot verkstad. Fonden sålde vidare halva innehavet i Carl Zeiss Meditec som gått starkt och passerat förvaltarens riktkurs med råge.

  Bästa bolag under perioden var Hennes & Mauritz, Ericsson och MTG. Sämsta innehav var Bollore, Infineon och Henkel.

  Vid månadens utgång var fondens största innehav Ambev, H&M och Fairfax Financial. Kassan uppgick till 6,1 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Pacific Global Dynamic sjönk 0,9 procent i augusti, storinnehavet Carl Zeiss Meditec främsta bidragsgivare  

  Pacific Global Dynamic sjönk 0,9 procent i augusti, storinnehavet Carl Zeiss Meditec främsta bidragsgivare

  Pacific Global Dynamic sjönk 0,9 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 3,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att man noterar fortsatt slagiga marknader som skiftar i takt med Trumps tweetande. Det finns vissa tecken på att man åtminstone närmar sig en lösning med sina närmaste grannar Mexico och Canada, delger man.

  "Europa och USA förhandlar men inget genombrott ännu dock bollas förslag om att ta bort tullar på ett stort antal industrivaror. Värre är läget mellan USA och Kina där en upptrappning verkar vara på gång. Det återstår att se om Kina är beredda till seriösa eftergifter. Den kinesiska ledningen har missbedömt allvaret i frågan men nu börjar man inse att det börjar kosta på", skriver förvaltarteamet.

  Under perioden såldes sista innehavet ut i japanska SBI som varit årets bästa investering för fonden med en fördubbling. Under perioden så drog Continental ned årets prognos i spåren av handelsbråket och Bayer som nyligen slutfört sitt köp av Monsanto drogs ned av en stämning mot Monsanto i USA.

  Bland positiva bidragsgivare under månaden märktes Carl Zeiss Meditec, Lowe's och Ericsson. På minussidan återfinns tidigare nämnda Continental och Bayer samt H&M.

  De största innehaven per utgången av månaden var Carl Zeiss Meditec, Gilead Sciences och Ericsson med portföljvikterna 4,9, 4,4 respektive 4,4 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden är en aktiefond som placerar i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper över hela världen. Fondens målsättning är att genom aktiv förvaltning uppnå en utveckling som är bättre än fondens jämförelseindex, MSCI All Country World Daily Total Return Net index (SEK), i stigande och fallande marknader. Fonden kan vara överexponerad alternativt underexponerad mot aktiemarknaden. Fondens medel placeras främst i aktier och aktierelaterade instrument, räntebärande instrument, derivatinstrument* samt på konto i kreditinstitut. Derivatinstrument får användas för att effektivisera förvaltningen i syfte att minska kostnader och risker i förvaltningen samt som ett led i placeringsinriktningen för att öka avkastningen. Köp och försäljning av fondandelar kan normalt ske alla vardagar. Fonden lämnar inte utdelning till fondandelsägare eller någon annan. Fonden passar investerare med en investeringshorisont på minst fem år. *) Derivat, t ex aktieindexterminer, är ett värdepapper vars värde är kopplat till en underliggande tillgång.

Fondens startår: 2016-01-29 Fondens Bolag: Pacific Fonder FondStorlek: 0,00 milj