Logga in   |  Bli kund
Pacific Fonder Extraordinay Brands
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Aktiefonder 123,18 SEK -11,07 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • -11,07%
  i år
 • -5,28%
  1 vecka
 • -7,39%
  1 mån
 • -16,30%
  3 mån
 • -21,50 %
  6 mån
 • -10,86%
  1 år
 • -
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Pacific Extraordinary Brands backade kraftigt under oktober, Morgan Stanleys nedgradering av sektorn bakom nedgång  

  Pacific Extraordinary Brands backade kraftigt under oktober, Morgan Stanleys nedgradering av sektorn bakom nedgång

  Pacific Extraordinary Brands tappade 9,7 procent i oktober och noterar därmed en nedgång på 1,7 procent sedan årets början. Det framgår av en månadsrapport.

  Enligt fondens förvaltare Mattias Gromark var den utlösande faktorn till den kraftiga nedgången Morgan Stanleys nedgradering av sektorn på grund av risk för inbromsning från Kina.

  "Detta kom på skam när Kering, som bland annat äger Gucci, kom med sin rapport för Q3 i slutet av perioden. Kering slog förväntningarna och försäljningen steg 27,5 procent, förväntat var 22,5 procent. Tillväxten kom från alla marknader och starkast var ökningen i USA", skriver Gromark.

  Under perioden köpte fonden det amerikanska högtalarbolaget Sonos till en kurs på 13 dollar, man köpte även XACT BULL2 i slutet av perioden för att justera risknivån i fonden. I oktober har fonden även ökat innehaven i Prada, Porsche, Ferrari och Burberry.

  Bästa bolag under perioden var Pandora +3,7 procent, Dufry +2,2 procent och Salvatore Ferragamo +1,4 procent. Sämsta var Prada -25,3 procent, Royal Caribbean Cruises -17,8 procent och Shiseido -15,8 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Pacific Extraordinary Brands sjönk 1,0 procent i september, har sålt hela innehavet i Boss  

  Pacific Extraordinary Brands sjönk 1,0 procent i september, har sålt hela innehavet i Boss

  Pacific Extraordinary Brands sjönk med 1,0 procent i september, vilket innebär att fonden stigit med 8,9 procent sedan årets början.

  I en marknadskommentar skriver förvaltaren Mattias Gromark att konsolideringen i branschen fortsätter efter det att Versache förvärvats av Michael Kors för 2,1 miljarder dollar.

  Efter periodens utgång har även priset för Aston Martins börsnotering blivit klar och det blev
  något lägre än ägarna siktat på - 4,3 miljarder pund istället för upp till 5,1 miljarder som indikerats tidigare. "Vi kommer följa aktien när handeln väl är igång", skriver förvaltaren.

  Under perioden har fonden sålt hela innehavet i Boss som börjat visa på svaghet kursmässigt och Moncler som nått förvaltarens riktkurs efter en stark utveckling.

  Bästa bolag under perioden var Chow Tai Fook, Shiseido och Porsche. Sämsta innehav var Dufry, Burberry och BMW.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Pacific Extraordinary Brands steg 0,7 procent i augusti, köpt in klockbolaget Swatch  

  Pacific Extraordinary Brands steg 0,7 procent i augusti, köpt in klockbolaget Swatch

  Pacific Extraordinary Brands steg 0,7 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 10 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att under perioden har fonden sålt hela innehavet i Tods på svag utveckling och i Tiffany som nått sin riktkurs. Man har även sålt halva innehavet i Ralph Lauren som nått sin riktkurs. Fonden har samtidigt ökat på innehaven i Kering, LVMH, Prada och Moncler.

  Nytt innehav i fonden är Swatch som kommit ner till bra nivåer, enligt förvaltarteamet.

  "När man hör Swatch tänker man kanske inte på lyx men faktum är att Swatch är en jättespelare när det gäller premiumklockor och äger ett stort antal välkända varumärken. I gruppen ingår bland annat Breguet, Harry Winston, Blancpain, Jaquet Droz, Leon Hatot, Omega och Longines", skriver fondteamet.

  Bland positiva bidragsgivare märktes Signet Jewelers, Royal Carribean Cruises och Tod's. På minussidan återfinns Pandora, Hugo Boss och Tiffany.

  De största innehaven per utgången av månaden var Signet Jewelers, Tapestry och Prada med portföljvikterna 5,6, 5,0 respektive 5,0 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

fund description saknas

Fondens startår: 1900-01-01 Fondens Bolag: Pacific Fonder FondStorlek: milj