Logga in   |  Bli kund
JOM Fund Management Ltd JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Tillväxtmarknadsfonder 170,30 EUR 9,89 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 9,89%
  i år
 • -3,88%
  1 vecka
 • 4,18%
  1 mån
 • 16,50%
  3 mån
 • 12,93 %
  6 mån
 • 11,84%
  1 år
 • 52,59%
  3 år
 • 95,78%
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund tror att 2019 blir ett bättre börsår i Indonesien  

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund tror att 2019 blir ett bättre börsår i Indonesien

  Förvaltarteamet bakom JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund tror att 2019 kommer bli ett bättre börsår än 2018 på den indonesiska aktiemarknaden. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarna av fonden pekar på att valet i april sannolikt inte kommer visa på några större överraskningar. Vidare bedömer man att det fallande oljepriset är väldigt positivt för Indonesiens ekonomi.

  Däremot kan den globala likviditetssituationen bli ett problem, då ytterligare åtstramningar kan påverka kapitalmarknader i landet.

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund steg 0,1 procent i december, vilket medför att fonden ökat 0,9 procent under 2018.

  Under månaden har man sålt vissa aktier som är högt korrelerade med den globala handelscykeln. Å andra sidan har man ökat i aktier som gynnas av den strukturella tillväxten i landet.

  Förvaltarteamet har bland annat köpt in sig i ett lokalt fastighetsbolag som anses ha en kompetent ledning. Sannolika räntesänkningar i år tros öka efterfrågan på fastigheter i Indonesien.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund steg 13,3 procent under november - ökat vikten mot bolag med tyngd mot inhemska marknaden  

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund steg 13,3 procent under november - ökat vikten mot bolag med tyngd mot inhemska marknaden

  Aktiefonden JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund steg med 13,5 procent under november. Under månaden ökade fonden på sin vikt i aktier med fokus på domestika teman, vilket är aktier som handlas med de lägsta multiplarna på flera år. Det skriver förvaltaren Juuso Mykkänen i en månadskommentar.

  Mykkänen lyfter upp att indonesiska aktier och obligationer noterade ett inflöde av utländskt kapital under november. Han ser två förklaringar till utvecklingen.

  För det första finns det stöd åt Indonesien i det fallande oljepriset, inbromsningen av amerikanska räntehöjningar och en möjlig försvagning av dollarn.

  För det andra finns det klara signaler om tillväxt i den indonesiska ekonomin i form av banklån, investeringar och fastigheter. Förbättringar i infrastrukturen börjar nu också bära frukt inom vissa sektorer.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund sjönk med 4,3 procent i oktober  

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund sjönk med 4,3 procent i oktober

  JOM Komodo Indonesia Equity Investment Fund sjönk med 4,3 procent i oktober, vilket medför att fonden backat 11 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att majoriteten av de indonesiska företagen har rapporterat sina kvartalsresultat. Det var inga större överraskningar, men resultaten var väldigt blandade.

  Trots att den indonesiska valutan har försvagats med 10 procent mot dollarn i år har företagen lyckats upprätthålla deras vinstmarginaler på goda nivåer, vilket ses som väldigt positivt.

  Information från bolagen gör även gällande att det är "business as usual", så situationen bedöms vara mer stabil än vad aktiekurserna antyder.

  Under månaden har förvaltarteamet ökat vikten mot banker i portföljen, mot bakgrund av väldigt låga värderingar inom sektorn. Vidare har man köpt tillbaka Indah Kiat Pulp & Paper efter kraftig kursnedgång.

  Cyklisk konsument stod för 28 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av finans med 21 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

JOM Komodo är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar i små och medelstora företag i Indonesien. Fonden fokuserar sig på sektorer som gynnas av den långsiktiga strukturella tillväxten. Den växande medelklassen, arbetsföra befolkningen, lokala konsumtionen och infrastrukturen är några exempel på fondens placeringsteman. Fonden har inget officiellt jämförelseindex.

Fondens startår: 2012-05-15 Fondens Bolag: JOM Fund Management Ltd FondStorlek: 13,68 milj EUR