Logga in   |  Bli kund
Nordic Cross Asset Management Small Cap Edge
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Hedgefonder 108,59 SEK 2,33 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 2,33%
  i år
 • 0,95%
  1 vecka
 • 1,77%
  1 mån
 • 1,89%
  3 mån
 • -1,54 %
  6 mån
 • 7,60%
  1 år
 • -
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Nordic Cross Small Cap Edge steg i februari, kursreaktion efter Sportamores kvartalsrapport överdriven  

  Nordic Cross Small Cap Edge steg i februari, kursreaktion efter Sportamores kvartalsrapport överdriven

  Nordic Cross Small Cap Edge utvecklades positivt i februari med en uppgång om 0,6 procent, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 1,5 procent. Fondens två referenstillgångar har under samma period minskat respektive ökat med 0,1 och 13 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att i det första av fondens delmandat, lång/kort aktier, var en av de största bidragsgivarna under februari BTS som levererade en så kallad omvänd vinstvarning där bolaget överträffade marknadens högt ställda förväntningar.

  Även Recipharm Sivers IMA, Xvivo och Addnode bidrog positivt.

  På minussidan återfinns innehavet i Sportamore.

  "Bolaget kom med ett resultat som omsättningsmässigt var ”in line” men som var marginellt under marknadens förväntan. Det fick som följd att aktien handlades ner cirka 2 procent vilket vi tycker var en överreaktion", förklarar förvaltarteamet.

  De tror att bolaget kommer att växa fortsättningsvis och att marginalen successivt kommer öka. De ser inte heller rapporten som en anledning till att sälja innehavet.

  Nettoexponering har minskat aningen under månaden då förvaltarteamet tror på en mindre rekyl och sannolikt sidledes marknad under en period.  Taggar:

 • Nordic Cross Small Cap Edge steg 0,9 procent i januari, lyckade kortpositioner i Cloetta och Attendo har stängts  

  Nordic Cross Small Cap Edge steg 0,9 procent i januari, lyckade kortpositioner i Cloetta och Attendo har stängts

  Nordic Cross Small Cap Edge steg 0,9 procent i januari, med en standardavvikelse på 2,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att januari var en av de starkaste börsmånaderna på länge, drivet av storbolag och då framförallt verkstadssektorn som levererade bra rapporter.

  I fondens delmandat lång/kort aktier var de största bidragsgivarna under januari Sportamore och Bygghemma Group. Andra bidragsgivare var bland annat BTS Group, Iconovo och Addnode.

  På minussidan märktes istället en kort position i OMX, som var en positiv bidragsgivare under december månad.

  Två av förvaltarteamets case på kortsidan bedöms ha levererat under den starka börsmånaden, i form av Cloetta och Attendo.

  "Fonden stängde de korta positionerna i Cloetta som efter en svag rapport präglades av motgångar. Aktien föll cirka 10 procent på rapporten och positionen har gett fonden ett bra bidrag sedan den initierades", kommenterar fondens förvaltningsteam.

  Positionen i Attendo är även stängd efter ett positivt avkastningsbidrag.

  "Attendo gjorde en rapportmiss som visade på fortsatt marginalpress efter diskussioner i Finland om den dåliga kvalitén bland de privata vårdalternativen. Eftersom detta kan leda till regleringar, gick aktien ner kraftigt", berättar förvaltarteamet.

  Nettoexponering har successivt ökat under månaden och vid utgången av januari låg nettoexponeringen på cirka 30 procent.  Taggar:

 • Nordic Cross Small Cap Edge sålde innehaven i Bioarctic och Oncopeptides i december  

  Nordic Cross Small Cap Edge sålde innehaven i Bioarctic och Oncopeptides i december

  Förvaltarteamet bakom Nordic Cross Small Cap Edge sålde det kvarvarande innehavet i Bioarctic och Oncopeptides och har under december investerat mer i befintliga innehav samt i Transtema Group, Immunicum och Viacore. Det framgår av en månadsrapport.

  Nordic Cross Small Cap Edge sjönk 1,9 procent under december, vilket medför att fonden ökat 6,7 procent under 2018. Fondens jämförelseindex har under samma period backat 0,2 procent, till en betydligt högre risk.

  På bolagsnivå var det få positiva bidragsgivare under månaden men Sivers IMA och Bredband 2 gav ett positivt bidrag. De korta positionerna bidrog positivt, däribland Astra Zeneca och Skistar.

  Exponering i fonden kommer fortsatt vara låg närmaste tiden, berättar förvaltarteamet.

  Fonden blev utsedd till årets nykomling på fondeventet Årets Fonder under veckan.  Taggar: • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden är en alternativ aktivt förvaltad småbolagsfond, som främst ska ses som ett alternativ till traditionella svenska eller nordiska småbolagsfonder. Fonden har en målsättning att, till balanserad risk och oberoende av marknadens utveckling, ge en årlig avkastning som överstiger 8% efter avgift över en period på tre till fem år, med en standardavvikelse på 6-9%. Fonden tillämpar i dagsläget två lång/kort strategier, fundamental stockpickning och systematisk derivatexponering. Fondens nettoexponering varierar mellan +60% och -20%. Båda strategierna följer en strukturerad och transparent investeringsprocess. Huvudstrategin består av långa positioner i småbolag med goda tillväxtutsikter, som balanseras med korta positioner i större bolag och index. Allokeringen sker fritt mellan bolag och sektorer. Den systematiska strategin har en dagligt justerad risk med låg eller negativ korrelation till aktiemarknaden som helhet. Fonden är fossilfri och har ett starkt hållbarhetsfokus.

Fondens startår: 2017-12-18 Fondens Bolag: Nordic Cross Asset Management FondStorlek: 70,00 milj SEK