Logga in   |  Bli kund
Atlant Fonder Atlant Stability Offensiv
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Hedgefonder 1790,81 SEK 2,31 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 2,31%
  i år
 • 0,02%
  1 vecka
 • 0,50%
  1 mån
 • 1,49%
  3 mån
 • 0,84 %
  6 mån
 • 4,39%
  1 år
 • 17,17%
  3 år
 • 8,62%
  5 år
 • 80,12 %
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Atlant Stability Offensiv fick utmärkelse som årets hedgefond på Årets Fonder  

  Atlant Stability Offensiv fick utmärkelse som årets hedgefond på Årets Fonder

  Årets hedgefond 2018 på Årets Fonder blev Atlant Stability Offensiv under förvaltarteamet bestående av Anders Kullberg, Taner Pikdöken och Nikos Georgelis.

  Hedgefonden ökade med 5,2 procent under 2018, mot bakgrund av ett tufft år globalt såväl som lokalt för den fondkategorin.

  Atlant Fonder-förvaltaren Nikos Georgelis som mottog priset uppgav att man hoppas på fortsatt volatilitet i marknaden, vilket bedöms vara gynnsamt avkastningsmässigt för fonden.

  I slutet av förra veckan berättade Georgelis för Finwire att sannolikheten för en större korrektion på marknaden har ökat väsentligt, samt att man har en negativ syn till företagsobligationer som allokeringsslag.  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Swedbank Robur blev årets fondbolag på Årets Fonder, OPM-fond tog hem två utmärkelser  

  Swedbank Robur blev årets fondbolag på Årets Fonder, OPM-fond tog hem två utmärkelser

  Under Årets Fonder 2018 som anordnas av Fondab var det ett stort fokus på hållbarhetsfrågan. OPM Global Quality Companies tog hem två priser i form av årets globalfond samt årets fond, medan Swedbank Robur utsågs till årets fondbolag.

  Fondab-vd:n Mikael står bakom hemsidan Fondmarknaden inledde eventet med att berätta att man lanserar hållbarhetsmärkning på deras hemsida Fondmarknaden. För att kvalificera sig bland Årets Fonder behöver man numera uppnå hållbarhetskrav.

  Spiltan Högräntefond blev årets räntefond på eventet. Fonden ökade 1,9 procent under 2018, medan den kategori som fonden tillhör sjönk 0,4 procent enligt Morningstar.

  Atlant Stability Offensiv fick utmärkelsen som årets hedgefond på Årets Fonder, med en uppgång om 5,2 procent under 2018.

  Atlant Fonder-förvaltaren Nikos Georgelis som mottog priset uppgav att man hoppas på fortsatt volatilitet i marknaden, vilket bedöms gynna fondens avkastning framgent.

  Efter en uppgång på 8,4 procent erhöll PriorNilsson Realinvest utmärkelsen som årets Sverigefond, i likhet med 2017. Fonden utsågs även till årets fond under fjolårets event.

  Handelsbanken Norden Selektiv tog hem Årets Nordenfond. Fonden tappade 0,2 procent under 2018, samtidigt som jämförelseindexet backade 4,8 procent.

  På frågan om det nuvarande marknadsklimatet svarar förvaltaren på scen att Nordenfonden gör fyra till fem nyinvesteringar varje år, och man har jobbat på samma sätt i nästan 10 år. Det är lite mer fokus på hållbarhet nu, berättar fondförvaltaren under prisutdelningen.

  Valet av årets Europafond föll på Fidelity European Dynamic Growth Fund, medan Swedbank Robur Amerika utsågs till Årets Nordamerikafond.

  Den aktivt förvaltade fonden SPP Fonder Aktiefond Japan fick utmärkelsen årets Japanfond. Vanligen tenderar aktivt förvaltade fonder tilldelas utmärkelserna på det årliga fondeventet.

  Andra vinnare var SEB Emerging Marketsfond (årets tillväxtmarknadsfond), Skandia Time Global (årets branschfond) och Nordic Cross Small Cap Edge (årets nykomling).

  OPM Global Quality Companies vann i två fondkategorier, årets globalfond samt årets fond.

  Swedbank Robur vann avslutningsvis pris som årets fondbolag.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Sannolikheten för en större korrektion har ökat väsentligt - Atlant Fonder  

  Sannolikheten för en större korrektion har ökat väsentligt - Atlant Fonder

  Sannolikheten för en större korrektion har ökat väsentligt, enligt förvaltaren Nikos Georgelis på Atlant Fonder.

  "Det har börjat knaka i fogarna under 2018 och sannolikheten för en större korrektion har ökat väsentligt. Detta märks inte minst i den för tillfället nästintill obefintliga aptiten hos investerare att finansiera nya lån", uppger Georgelis i en kommentar till Finwire.

  Som exempel för den amerikanska marknaden pekar han på att inget amerikanskt bolag med en rating under Investment grade har gjort en ny obligationsemission sedan november.

  "Detta resulterar att det vi ser nu är den längsta perioden utan att en ny High yield-obligation nått marknaden på över 20 år. Vidare var december den första månaden utan en enda emission av en Junk bond sedan 2008. Vi har nu 41 dagar utan en enda emission vilket markerar den längsta perioden utan en transaktion sedan 1995", berättar förvaltaren.

  "När sådan statistik som ovan börjar ramla in gör man klokt i att tänka ett varv till på om den låga kupongavkastningen som man får i sina räntefonder idag verkligen är värd risken då ytterst små förändringar skulle kunna radera flera års framtida förväntad avkastning", säger Georgelis.

  Förvaltaren skräder inte orden när det kommer till företagsobligationer som allokeringsslag.

  "Vi tror tyvärr att företagsobligationer just nu är en komponent som erbjuder i princip noll förväntad avkastning till hög risk".  Taggar: • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Atlant Stability Offensiv är en aktivt förvaltad hedgefond som eftersträvar att vara marknadsneutral och skapa en jämn avkastning med låg korrelation till den svenska aktie -och räntemarknaden. Fondens mål är att över tid och till en relativt låg risk, skapa en årlig snittavkastning som översti ger fondens jämförelseränta (SSVX 90 dagar) med minst 5 procentenheter. Fonden har även som mål att skapa minst 70 procent positiva avkastningsmånader. En aktiv ränteförvaltning med tyngdpunkt på nordiska företagsobligationer kombineras med derivatstrategi er som både används för att sänka risken i fonden och för att skapa ytterligare avkastning.

Fondens startår: 2004-11-01 Fondens Bolag: Atlant Fonder FondStorlek: 390,91 milj SEK