Logga in   |  Bli kund
 
 

Fondspararna köpte breda globalfonder och sålde småbolagsfonder i november

Fondspararna köpte breda globalfonder i november medan de sålde småbolagsfonder. Aktiviteten var lägre än under den turbulenta oktobermånaden. Det framgår av statistik från Fondmarknaden.se.

Under månaden har fonder med fokus på tillväxtmarknader såsom Indonesien, Indien och Turkiet presterat väl medan fonder med inriktning mot Mexiko och råvaror haft en svag utveckling. Även ett par hedgefonder utmärker sig bland de sämst presterande fonderna.

Sett till vilka individuella fonder som hör till de mest köpta och sålda på Fondmarknadens plattform sedan årets början toppas listan av Case Safe Play följt av Nordic Cross Stable Return och Lannebo Europa Småbolag. Bland mest sålda utmärker sig Healthinvest Value Fund, Storebrand Delphi Nordic samt Legg Mason Clearbridge US Aggressive Growth Fund.

 

Bäst fonder i novmeber

 FondUtveckling november (%)
 JOM Komodo Indonesia +14,5
 Fidelity Indonesia +13,8
 Carnegie Indien +12,4
 Turkisfund Bond +12,3
 Aberdeen Indian Equity +12,3


Sämst fonder i november

 Fond Utveckling november (%)
 HSBC Mexico Equity -13,3
 Rhenman Healthcare Equity -11,3
 BTG Pactual Mexico Equity -10,3
 Schroders Global Energy -9,2
 Handelsbanken Råvarufond -8,5

 

Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapital.