Coronasmällen i februari gav inget förändrat beteende hos Fondmarknaden

Hos Fondmarknaden.se har de mest köpta fonderna under februari till större del än vanligt präglats av  mer defensiva fonder.

Mot slutet av månaden fick de globala marknaderna en kraftig vändning nedåt till följd av oron för effekterna av Coronavirusets härjningar. Börsen förblev efter det volatil och orolig. Om man jämför flödena för fondhandeln, med 20 februari som bryttid, skiljer sig dock inte fondspararnas beteende märkbart. Detta gäller både på köp och sälj.

Tittar man på köptoppen för hela februari har Spiltans högräntefond seglat upp till en förstaplats. Fondbolagets mest populära fond föregående månad var deras Aktiefond Investmentbolag, som både under förra och denna månaden är tredje mest köpta fonden.

Andra fonder som blev populärare under månaden var bland annat Morgan Stanleys Global Opportunity Fund, Core Ny Teknik, Cliens småbolag och PriorNilssons Realinvest.

 

Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.