Kunderna valde räntefonder, global- och branschfonder under mars

När vi avslutat mars månad, som präglats av kraftiga börsras och sammanställer statistik över hur Fondmarknaden.se´s kunder har agerat under denna tid, kan vi konstatera att mer defensiva fonder toppar köplistan.

Det är främst räntefonder som står för de defensiva fonderna på listan. Det finns dock lika många aktiefonder när vi tittar på topp 10 handlade fonderna. Mycket handel i globalfonder, t.ex. så toppar Morgan Stanleys Global Opportunity Fund listan och vi hittar även en hel del branschfonder så som TIN Fonder Core ny teknik och Länsförsäkringars Fastighetsfond.

Vi kan konstatera att många av våra kunder har varit aktiva under perioden och antalet sälj har ökat. Tittar vi på månadssparanden under mars så har kunderna fortsatt spara, ingen förändring i belopp eller antal månadssparanden i mars om man jämför hur det såg ut i januari i år.

”Det är glädjande att se att kunderna fortsätter att månadsspara, eftersom det är det bästa sättet att få en långsiktigt bra avkastning på sitt sparande. Nu i oroliga tider och när börsen rör sig mycket är det extra viktigt att hålla sig till sin sparplan och att köpa fonder vid fler tidpunkter för att på det sättet vara med också när börsen vänder upp, säger Mikael Tjäder, VD på Fondmarknaden.se.


Fondmarknaden.se
Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.