Nya förbättrade Modellportföljer

En helt ny tjänst för dig som enkelt vill komma igång med ditt fondsparande och vill ha stöd i valet av fonder. Vi har tagit fram tre modellportföljer i tre olika riskklasser samt en funktion som gör det enkelt att hålla portföljen uppdaterad över tid. När modellportföljen behöver omviktas eller när våra fondanalytiker byter ut fonder eller fördelning får du som kund en notis på din depå och kan med ett knapptryck välja att uppdatera din modellportfölj. Enklare kan det inte bli!

Ett enkelt sätt att spara

Modellportföljerna är framtagna för dig som vill få professionellt stöd i valet av fonder, men passar även dig som inte vill lägga ner så mycket tid på ditt sparande.

Våra modellportföljer är sammansatta av erfarna fondanalytiker som kontinuerligt följer utvecklingen på fondmarknaden. Du väljer själv portfölj utifrån din riskvilja och sparhorisont.

Modellportföljerna finns tillgängliga för depåtyperna ISK, Fonddepå, Kapitalförsäkringsdepå samt IPS. Kostnaden för tjänsten är 0,4% per år. Om en IPS-depå är under utbetalning är tjänsten inte tillgänglig.

Så funkar det!

Genom att välja en modellportfölj behöver du inte själv välja fonder, du väljer endast den risknivå och sparhorisont som passar dig. Våra fondanalytiker väljer sedan en bra sammansättning fonder.

I modellportföljer ingår en omviktningstjänst. Om det sker en förändring i den modellportfölj du valt eller om utvecklingen av de ingående fonderna gjort att fördelningen skiljer sig från modellportföljens får du information om att portföljen behöver viktas om (rebalanseras). Informationen visas på depån i inloggat läge. Du kan då enkelt via en knapptryckning uppdatera din portfölj till den senaste fördelningen.

På ett enkelt sätt kan du se till att din portfölj håller rätt risknivå över tid samt innehåller fonder som är utvalda av våra fondanalytiker.

Logga in för att läsa mer