Logga in   |  Bli kund

Vår historia

Allt började 1998 i en källarlokal på Artillerigatan. Två entusiaster smög på kvällarna, efter ordinarie arbetstid, till källarlokalen för att arbeta på en affärsidé om fondsparande. De hade en vision om att göra all världens fondsparande tillgängligt för alla via internet.

1999 såg Fondmarknaden.se dagens ljus. Entusiasterna hade lyckats med sin idé om att skapa ett fondtorg med marknadens största utbud av förvaltare och fonder.

Mycket har hänt på Fondmarknaden.se under åren men inte förrän 2008 togs nästa stora revolutionerande steg; nya Fondmarknaden.se lanseras med rådgivning och förvaltning tillgängligt för alla. Först då kompletterades den ursprungliga idén om tillgänglighet med de nödvändiga verktygen för att fondspararna ska kunna hitta de bästa fonderna och löpande följa sitt sparande.

Viktiga händelser genom åren 

1998 - Företaget bildas kring affärsidén att göra fondmarknaden tillgänglig för alla. Arbetet med att knyta till sig fondbolag och fonder inleds och parallellt med detta påbörjas byggandet av tjänsten.  

1999 - Den publika tjänsten Fondmarknaden.se ser ljuset för första gången.  

2001 - Under året lanseras IPS-konto.

2003 - I januari 2003 lanserar Fondmarknaden.se PPM-förvaltning som en av de första aktörerna på marknaden. I en diskretionärt förvaltad fondportfölj erbjuds privatpersoner att placera sina PPM-pengar.

2005 - Fondmarknaden.se lanserar i början av 2005 tre stycken aktivt förvaltade fondportföljer. De aktivt förvaltade fondportföljerna har tre olika riskklasser: offensiv, balanserad och defensiv. Denna lansering gav vanliga fondsparare chansen att få tillgång till en diskretionär fondförvaltning.

2007 - Den första april 2007 bildar koncernen dotterbolaget Fondab AB. Fondab AB driver den publika sajten Fondmarknaden.se. Uppdelningen av moderbolaget MFEX Mutual Funds Exchange AB och Fondab AB är det första steget i den nya satsningen på Fondmarknaden.se.

2008 - I september 2008 lanseras nya Fondmarknaden.se. I samband med lanseringen byter Fondmarknaden.se logotyp och grafisk profil. Fondmarknaden.se har dock inte bara bytt kostym, en rad nya och förbättrade tjänster kommer ut med den nya hemsidan.

2010 - I septemeber flyttar Fondmarknaden.se in i helt nya och större lokaler på Grev Turegatan 19, det nya kontoret möjliggör arrangemang som fondseminarier och presentationer. I slutet av året breddas tjänsten Aktiv Förvaltning med ytterligare en portfölj - Aktiv Tillväxt. 

2011 - I april lanserar Fondmarknaden.se en ny förstasida. Sidan blir mer innehållsrik, får en tydligare och mer lättnavigerad layout. Fler webbprojekt genomförs under året, sökfunktionen för fonder utvecklas och kontovyn för kunderna förbättras och får nytt utseende. 

2012 - Den nya sparformen Investeringssparkonto (ISK) lanseras och Fondmarknaden.se erbjuder kunderna att öppna den nya kontotypen direkt när den lanseras. Evli Fonder AB beslutar att överlåta sin kundadministration i det svenska fondbolaget till Fondmarknaden.se. Överlåtandet innebär att Fondmarknaden.se övertar administrationen och tar hand om alla fondtjänster som exempelvis rådgivning, fondtransaktioner och rapportering för upp till 5 500 kunder.

2013 - Under hösten öppnar Fondmarknaden.se upp ytterligare en ny kontotyp, tjänstepensionskonto. Kontoslaget innebär möjlighet för kunder att placera sina avslutade tjänstepensioner (som ligger i s.k. fribrev) på ett ställe tillsammans med övrigt sparande.    

2015 - Fondmarknaden.se får en ny VD; Mikael Tjäder. Mikael Tjäder innehar en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg och har mångårig branscherfarenhet från kapitalförvaltning och långsiktigt sparande. Mikael kommer närmast från Carnegie Investment Bank och har tidigare varit verksam inom bland annat HQ Bank och Handelsbanken Asset Management.

2016 - Fondmarknaden.se växer och flyttar till nya lokaler på Kungsgatan 7.