Logga in   |  Bli kund
fm_webinar_banner2

Fondnyheter

 • Ålandsbanken Euro Bond sjönk marginellt i mars, fortsätter med kort duration  

  Ålandsbanken Euro Bond sjönk marginellt i mars, fortsätter med kort duration

  Ålandsbanken Euro Bond backade marginellt i mars och har stigit med 0,75 procent sedan årets början, framgår det av en månadsrapport.

  Månaden började svagt för fonden men den återhämtade sig efterhand i takt med att räntorna sjönk tillbaka igen under månadens andra hälft.

  "De kortare marknadsräntorna (2–5 år) steg kraftigt i början av mars, vilket ledde till att fondens värde backade något under månadens första hälft. Ränterörelsen var en överreaktion: räntorna började sjunka igen och landade halvvägs jämfört med ursprungsnivån i början av månaden", skriver förvaltaren.

  Bland innehav som presterade väl märktes inhemska företagslån. Fondens duration är fortsatt kort eftersom de långa räntorna fluktuerar kraftigt och man skyddar sig med derivat, enligt månadskommentaren.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Danske Invest Lux European Corporate Sustainable Bond oförändrad i mars  

  Danske Invest Lux European Corporate Sustainable Bond oförändrad i mars

  Danske Invest Lux European Corporate Sustainable Bond var i princip oförändrad i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som tappade 0,4 procent under månaden. Det framgår av en månadsrapport.

  I en kommentar skriver förvaltaren att obligationsmarknaden visade på stor aktivitet i såväl primär som sekundärmarknad.

  Fonden adderade under månaden en position i holländska TenneT, även svenska Nibe hörde till bolag som emitterade under månaden och fonden ökade sitt innehav.

  Förvaltaren fortsätter att föredra spreadrisk framför ränterisk, framgår det av månadsbrevet.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Valresultatet i Frankrike positivt för börsen - Danske Invest  

  Valresultatet i Frankrike positivt för börsen - Danske Invest

  Danske Banks chefsstrateg, Tine Choi, skriver i en kommentar på bloggen investorview.se att valutgången i det franska valet, där Macron och Le Pen gick vidare till den andra valuomgången den 7 maj, är positivt för börsutvecklingen.

  "Det är bra för börserna eftersom skräckscenariot med en andra valomgång mellan de två EU-skeptiska kandidaterna Le Pen och Mélenchon inte längre är aktuellt", skriver Choi i en kommentar.

  Vad som än händer i den andra valomgången menar hon att investerarna ser positivt på resultatet.

  "Med ett lägre stöd för Le Pen (21,5 procent) än väntat av opinionsmätningarna tror vi att investerarna idag drar en lättnadens suck och att de europeiska börserna fortsätter upp och de franska räntorna ner. Euron har precis som förväntat stärkts och ligger på den högsta nivån mot dollarn sedan november förra året", skriver Choi.

  Strategen behåller övervikten i aktier i bankens strategiska portfölj med fokus på europeiska och amerikanska små och medelstora bolag, obligationer är samtidigt underviktade.

  Bland risker som nämns i närtid är BNP-siffror från USA som hon menar tenderar att ruska om finansmarknaderna oavsett hur de ser ut.

  "De senaste månaderna har det funnits en divergens mellan de mjuka siffrorna (förtroendeindikatorerna) och den hårda statistiken, och finansmarknaderna vill gärna veta vad det är som egentligen gäller", skriver Choi.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Blackrock tror på kronan  

  Blackrock tror på kronan

  Världens största kapitalförvaltare Blackrock tror på den svenska kronan.

  Marilyn Watson, chef för Global Fundamental Fixed Income Strategy, skriver i en kommentar att det var väntat att Riksbanken skulle lämna räntan oförändrad under gårdagen. Hon tror samtidigt på den svenska kronan.

  ”Med stöd i allt starkare ekonomiska grundförutsättningar investerar vi för att den svenska kronan skall öka i värde”, skriver Marilyn Watson.

  Hon noterar också att Riksbanken själva tagit fäste på att osäkerheten kring den ekonomiska och politiska utvecklingen i omvärlden, och att det spelar en roll för utformningen av den svenska penningpolitiken.  Taggar:
  #analytics   #fx  

 • Catella Reavinstfond byter namn till Sverige Aktiv Hållbarhet  

  Catella Reavinstfond byter namn till Sverige Aktiv Hållbarhet

  Fondbolaget Catella har fått godkänt av Finansinspektionen att ändra Catella Reavinstfond namn till Catella Sverige Aktiv Hållbarhet samtidigt som fonden också ändrar sina fondbestämmelser.

  Tanken är att tydliggöra fondens placeringsinriktning mot hållbara investeringar.

  Sedan i höstas förvaltas Catella Reavinstfond av ett nytt och utökat team bestående av tre förvaltare: Anna Strömberg, Henrik Holmer och Henrik Gripenvik.


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Börsen fortsätter upp - Sverigefonderna som gått bäst i år  

  Börsen fortsätter upp - Sverigefonderna som gått bäst i år

  Börsen går starkt och under veckan är toppen av rapportsäsongen. Årets starka börsstart har också gynnat fonder som investerar på den svenska börsen.

  I snitt har aktiefonder med inriktning mot Sverige gett en avkastning om 10,3 procent i år. Bäst har Viking Fonder gått följt av Spiltan (Aktiefond Småland och Aktiefond Investmentbolag) samt Simplicity Sverige. Bland storbankerna placerar sig Nordea och Swedbank Robur högt.

  Bland de mindre förvaltarna återfinns Prior Nilsson Sverige Aktiv och Enter Select Pro bland vinnarna.

  På Eligo Asset Management, som förvaltar Viking Fonder Sverige som just nu lägger högst, säger förvaltaren Markus Linnes att det finns primärt två anledningar till den starka utvecklingen under året.

  "Dels har vi haft en positiv marknadssyn vilket gjort att vi haft en offensiv portfölj ur ett allokerings- och sektorperspektiv, dels har flera av fondens innehav presterat mycket bra. Till exempel har vi positioner i Boliden, Peab, Volvo och Hexagon som alla utvecklats bra under 2017".

  Prior Nilsson Sverige Aktivs förvaltare, Torgny Prior, uppger att verkstad dragit upp avkastningen och i synnerhet är det Volvo, Sandvik och SKF som bidragit till den starka utvecklingen. "Vi ser att rapporterna nu kommer in över förväntningarna", säger Prior.  [Tabell 1]

  Källa: Morningstar


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #mutualfunds  


Våra nyheter

 • Indexnära och klimatsmart förvaltning när den är som bäst  

  Indexnära och klimatsmart förvaltning när den är som bäst


  Andreas Poole är en av förvaltarna bakom SPP fonders Plusfond koncept. Konceptet innebär en indexnära förvaltning med fokus på bolag som faller inom ramen för SPPs unika hållbarhetsscreening. Enbart bolag som uppfyller SPPs strikta krav på hållbarhet inkluderas, vilket man menar säkerställer en klimatsmart förvaltning.

  ”Vi ser på hållbarhet utifrån flera dimensioner. Dels jobbar vi med exkludering av bolag som inte uppfyller våra krav och dels ser vi till att inkludera bolag som på olika sätt jobbar aktivt för en mer hållbar värld. Förvaltningsmandatet tillåter oss även att investera i gröna bolag som befinner sig i uppstartsfas. Det innebär att vi i vissa fall investerar i bolag som inte ingår i fondernas jämförelseindex”, säger Poole.

        AndreasPooleSPP.png

  Idag finns tre fonder från SPP som förvaltas enligt detta koncept; SPP Sverige Plus, SPP Global Plus och SPP Tillväxtmarknad Plus. Som namnen antyder har de olika geografiska fokus.
  ”SPP Sverige Plus investerar företrädesvis på den svenska marknaden, men vi tillåter oss att gå utanför landsgränserna och investerar i hållbara bolag även i Norge, Danmark och Finland. SPP Global Plus fokuserar på globala utvecklade marknader medan SPP Tillväxtmarknader fokuserar på globala tillväxtmarknader”, förklarar Poole.

  Men vad är det då som gör hållbarhetsarbetet unikt och vilka typer av bolag vaskas fram?
  Enligt Poole är det SPPs unika optimering som skiljer dem från andra aktörer med hållbarhetsfokus.
  ”Det som särskiljer oss är främst vår så kallade optimering. Den innebär att portföljen som helhet anpassas till de index vi ska följa givet de hållbarhetskriterier vi har. Det medför att vi försöker hitta bolag som har en avkastningsprofil som liknar de vi exkluderar. Denna optimering gör det möjligt för oss att öka hållbarhetsratingen och sänka koldioxidavtrycket i våra fonder samtidigt som vi inte gör avkall på att följa index”.

  Exempel på bolag som SPP inkluderat i sina Plusfond-portföljer är den danska vindturbinstillverkaren Vestas Wind, den norska solcellsföretaget Scatec Solar och den svenska värmepumpstillberkaren Nibe.
  Poole anser att Plusfonderna är ett bra sätt för en fondsparare att säkerställa att sparpengar går till bolag med goda intentioner vad gäller klimatomställning och andra hållbarhetsaspekter.


  ”Man ska investera i våra plusfonder om man vill att sparkapital placeras på ett hållbart sätt. Som fondsparare är man faktiskt delägare i bolagen som fonden investerar i, vilket innebär att man genom en investering i våra fonder bidrar till klimatomställningen genom att vi investerar i bolag inom exempelvis förnybar energi”.

  ”Vårt hållbarhetsarbete har pågått i över 20 år och det team som säkerställer att vi investerar enligt hållbara principer har jobbat tillsammans med detta längre än de allra flesta. Det är inte en slump att vi nyligen utsågs till världens mest hållbara finansföretag enligt en oberoende undersökning”, avslutar Poole.


  Mer information om:

  kop.png
  SPP Sverige Plus
  kop.png SPP  Global Plus
  kop.png SPP Tillväxtmarknad Plus


  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 • Nyhetsbrev april 2017 - Marknadsutvecklingen och förväntade räntehöjningar  

  Nyhetsbrev april 2017 - Marknadsutvecklingen och förväntade räntehöjningar

  Efter en månad när vi fick en förväntad räntehöjning i Nordamerika har fokus nu gått över till styrkan i Trumps politik. Att presidenten fick bakslag med att avskaffa sjukvårdsreformen Obamacare har ökat nervositeten. Den fundamentala trenden startade dock före Trump blev vald och vinsttillväxten globalt sett väntas stiga med 7-9% i år, vilket är en klar förbättring efter nästan två år med fallande vinster.

  Läs hela vår fondkommentar här 

   

  I denna utgåva presenterar vi tillsammans med FinWire;  

  Till nyhetbrevet för april månad

  Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post:info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

  Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

  Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev

 • Fondchefer och strateger varnar för bakslag i amerikanska aktier  

  Fondchefer och strateger varnar för bakslag i amerikanska aktier

  Det amerikanska aktieindexet S&P500 har under inledningen av 2017 noterats till nya historiska rekordnivåer, bara sedan Donald Trump blev vald till president den 8 november förra året har indexet stigit med 10,9 procent. Men nu varnar fondchefer och strateger för att festen är över.

  Larry Fink som är vd för världens största kapitalförvaltare Blackrock anser att aktiemarknaden i USA är övervärderad.

  Den uppfattningen delade han med sig i en intervju med CNBC under förra veckan. Han sa då att de höga aktiepriserna i USA inte längre är i samklang med det befintliga ekonomiska tillståndet.

  ”USA förväntas varva ned och förmodligen uppvisa en BNP-tillväxt på mindre än 1,5 procent”, uppgav Blackrock-chefen.

  ”Jag tror att USA i det första kvartalet faktiskt kan komma att uppvisa den lägsta tillväxttakten i G7”, tillade Larry Fink.

  Han tog även upp att marknaden har fått en rejäl skjuts uppåt på förväntningar från president Donald Trump. USA:s nya president har tidigare utlovat finansstimulanser, avreglering och en skattereform. Men hittills har inget av det blivit av.

  ”Vi har inte skattereformen som vi förväntade oss. Om vi inte ser en sann avreglering så tror jag att marknaderna kommer att drabbas av några bakslag”, sade Larry Fink.

  Även Danske Invests chefsanalytiker Jan Holst Hansen menar att det råder stor osäkerhet gällande Trumps skattepaket och investeringar i infrastruktur och anser att det råder frågetecken gällande tillväxttempot framåt.

  "Trumps optimistiska löften om skattepaket och investeringar i infrastruktur dog ut efter valet, och har nu ersatts av mer realistiska tongångar. Vi tror bland annat att Trumps skattepaket kan bli rena rama besvikelsen", skriver strategen och fortsätter.

  "Även om den ekonomiska tillväxten håller en vakande hand över bolagens vinster tror vi att börserna i USA kommer att pressas, och att den positiva utveckling vi såg under det första kvartalet kommer avta."

  Ålandsbanken fonder, som under förra veckan minskade ned aktievikten i sin portfölj, nämner att man i synnerhet minskat i amerikanska aktier.

  "Vår bedömning är att vi, efter bland annat onsdagskvällens FED-protokoll, nu närmar oss slutet av konsolideringsperioden och att risken har ökat för en korrektion nedåt", skriver fondbolaget och fortsätter:

  "Långräntorna har endast förändrats marginellt men ifall en korrektion inträffar ser vi att dessa åter kan sjunka. Mot bakgrund av detta minskar vi aktievikten med fem procentenheter och främst mot USA. Minskningen ska ses som kortsiktig och taktisk. Vi bedömer att ett köpläge kan bli aktuellt redan inom några månader".

  Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 • Guldet har mer att ge enligt UBS, trots uppgång med nästan 10 procent hittills i år  

  Guldet har mer att ge enligt UBS, trots uppgång med nästan 10 procent hittills i år

  Hittills i år har guldpriset stigit med 9,7 procent och uppgången återspeglas också i guldfonderna. En av dem som gått bäst är BlackRocks World Gold Fund A2 USD som stigit i paritet med den underliggande varan, med 9,9 procent hittills i år.

  Det innebär att ädelmetallen haft en bättre utveckling än den svenska och den amerikanska börsen som helhet. SIX 30 Return Index har till exempel stigit med 5,8 procent sedan årsskiftet medan det amerikanska S&P 500-indexet är upp med 5,2 procent.

  Efter det amerikanska presidentvalet den 8 november i fjol började ett fem veckor långt ras för guldet som sjönk med nästan 12 procent på fem veckor, från 1 277 dollar ner till 1 128 dollar. Sedan dess har ädelmetallen varit i en positiv trend men är alltså ännu inte uppe i samma nivåer som vid tidpunkten för presidentvalet då guldet i skrivande stund handlas till cirka 1 253 dollar.

  Nyligen sänkte UBS sin prognos för guldpriset i år till ett genomsnittspris på 1 300 dollar per uns, jämfört med den tidigare prognosen på 1 350 dollar. Får storbanken rätt innebär det en uppsida, om än begränsad sådan till 3,8 procent.

  UBS sänkte för övrigt även prognosen för 2018, från tidigare 1 450 till 1 325 dollar. Analytikern Joni Teves motiverar sänkningen med tre faktorer:

  För det första har intresset för guld var mindre än väntat i det första kvartalet, trots prisuppgången. Dessutom finns det en förväntning på en snabbare räntehöjningstakt i USA vilket ger en risk på nedsidan för guldet. Därtill kan högre räntebanor i eurozonen agera motvind för ädelmetallen. Guld ger som bekant inte ger någon ränta och är därmed inte är lika attraktivt för investerare som söker den typen av avkastning.

  En enskild faktor som fick guldet att stiga till sin högsta notering på fyra månader var när Donald Trump i slutet av mars misslyckades med att få bort sjukvårdsreformen Obamacare efter motstånd inom hans eget parti, republikanerna. Det skulle ha blivit startskottet för att ta fram ett eget sjukförsäkringssystem, men hans företrädares system får därmed leva vidare på obestämd tid.

  För en tid sedan rådde UBS investerare att sitta kvar i guldet på lång sikt.
  “Det finns mycket oro där ute”, sade UBS råvaruchef för Asien-Stillahavsområdet Dominic Schnider i en intervju med CNBC:s affärsprogram Squawk Box. Han tillade att den amerikanska centralbanken Federal Reserves räntehöjningar är något som man bör ha under särskild uppsikt.

  ”Inflationen kommer att accelerera snabbare än Fed kommer att höja styrräntan. Det är bra för reala tillgångar”.


  ”Ovanpå det ser vi en svag dollar på bred basis. Den kombinationen har en bra tendens att höja priserna”, sade Dominic Schnider.

  Guldet ses som traditionellt som en säker hamn i oroliga tider. När USA skickade robotar mot ett flygfält i Syrien natten till den fredagen den 7 april steg guldpriset som mest med drygt 1 procent men hade redan i slutet av dagen tappat nästan hela uppgången.

  Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 • Marknadsutvecklingen och förväntade räntehöjningar  

  Marknadsutvecklingen och förväntade räntehöjningar


  Efter en månad när vi fick en förväntad räntehöjning i Nordamerika har fokus nu gått över till styrkan i Trumps politik. Att presidenten fick bakslag med att avskaffa sjukvårdsreformen Obamacare har ökat nervositeten. Den fundamentala trenden startade dock före Trump blev vald och vinsttillväxten globalt sett väntas stiga med 7-9% i år, vilket är en klar förbättring efter nästan två år med fallande vinster.


  Framåt är det valet i Frankrike som är det viktigaste inslaget, följt av den amerikanska budgeten som snart blir känd. Därtill har ansökan från England nyligen lagts fram om ett utträde ur EU och tusentals dokument skall omförhandlas innan detta blir en verklighet.

  Global makrostatistik har fortsatt att vara mycket stark. Inköpschefsindex  (konjunkturmätare) i USA har tangerat de högsta nivåerna sedan finanskrisen 2008. Även i Kina stiger samma index liksom i Europa där nivåerna är de högsta sedan rekylen efter finanskrisen 2010.

  I de stora ekonomiska blocken är nu inflationsnivån i paritet med centralbankernas önskemål om ca 2 %. Marknaden har inprisat två räntehöjningar i USA men om det blir flera än så? Vart tar dollarkursen vägen i detta fall?

  Marknaden har just nu prissatt med nästan 50 % sannolikhet en ECB (den europeiska centralbanken) höjning av styrräntan före årsskiftet och den svenska riksbanken följer efter i samma spår. En utveckling hemma kan vara att riksbanken kommer att sluta med sina stödköp i sommar som en första anpassning till något högre styrräntor.

  Bästa fonder mars månad 2017
  De bästa fonderna under mars månad utgörs av länderfonder.
  BTG Pactual – Mexico Equity Fund +10,15 %


  Nordamerika
  Insiderfonder AB – Inside Canada +2,14 %


  Europa
  Schroders –Italian Equity A (acc) +9 %


  Sverige
  Spiltan Fonder – Aktiefond Investmentbolag +4,1 %


  Tillväxtmarknader
  BTG Pactual – Mexico Equity Fund  +10,15 %


  Här finns fler topplistor:
  http://www.fondmarknaden.se/Fonder/Topplistor.aspx

 • Ny Norden-analys från Storebrand  

  Ny Norden-analys från Storebrand

  Vi ser möjligheter i Norden


  2017 har inletts med stigande börskurser. Till skillnad från föregående år har uppgången drivits av cykliska aktier medan stabilare bolag har utvecklats svagare, skriver Håkon H. Sætre, ny förvaltare för Delphi Nordic.

   
  En annan viktig aspekt är att de långa räntorna ser ut att ha nått sin lägstanivå. Det är en återspegling av allt starkare ekonomiska tillväxtförutsättningar; de ledande indikatorerna pekar uppåt. Att centralbankerna går från att stödköpa obligationer till att höja de korta räntorna kan tolkas som en delvis friskförklaring.
   
  Samtidigt verkar efterfrågan i USA, Europa och Kina att tillta, och det råder en viss optimism bland både råvaru- och energibolag, vilket bådar gott för investeringar i dessa "tunga" sektorer.
   
  Bolagen har haft svårt att öka sin intjäning under de senaste åren. Om vår grundbedömning är riktig och efterfrågan faktiskt ökar framöver förväntar vi oss att detta kommer att påverka de cykliska bolagen kraftigt. Cykliska bolag har tvingats göra flera nedskärningar under de senaste åren, men skulle återigen kunna uppnå mycket god lönsamhet vid en återhämtning för tillväxten.
   
  Ökat cykliskt inslag
  Trendbilden har förändrats under 2016. Under året flyttades investerarnas uppmärksamhet gradvis från stabila aktier som har varit de senaste årens vinnare till värdeaktier i mer cykliska bolag, och denna trend har fortsatt under inledningen av 2017. I och med att trendbilden förändrades genomfördes även förändringar i Delphi Nordics exponering under 2016. Exempelvis inkluderades två råvaruaktier, svenska Boliden och finska Outokumpu, samt två energiaktier, norska Statoil och Subsea7, i fondens 10 största innehav. Som isolerade händelser ökade detta fondens risknivå något, men samtidigt är prissättningen attraktiv och förväntningarna måttliga. I övrigt ökades fondens exponering mot cykliska bolag i Finland och Norge mot slutet av förra året efter en tid med relativt låg exponering mot dessa områden, samtidigt som exponeringen mot mer defensiva aktier på den danska marknaden reducerades efter en lång period med en kraftig övervikt.
   
  Politisk oro?
  Det finns som alltid många orosmoment på den politiska arenan. Presidentvalet i USA har bidragit till ökade risknivåer, men ännu har inga politiska förslag presenterats som medför alltför allvarliga konsekvenser för finansmarknaden. Det råder även osäkerhet kring valen i Frankrike och Tyskland, men det är långt ifrån säkert att utgången blir så oroande som marknaden fruktar. Det utgör i sig en uppsida. Med tanke på utvecklingen efter Trumps vinst i det amerikanska presidentvalet ser vi det som osannolikt att flertalet investerare skulle börja sälja av sina innehav även om mer radikala partier skulle komma till makten.

  Möjligheter

  • Den makroekonomiska tillväxten ökar, bolagens intjäning överraskar positivt 2017.
  • Oljepriset stiger under 2017 drivet av ett minskat utbud & god efterfrågan, gynnar investeringar inom energisektorn.
  • Trumps expansiva finanspolitik resulterar i att andra länder följer samma linje, leder till att bolagens intjäning ökar och arbetslösheten minskar.

  Hot

  • Ökad politisk osäkerhet i samband med de europeiska valen leder till tvivel kring eurons framtid.
  • Amerikansk protektionism leder till ett begynnande handelskrig på flera kontinenter, bolagen avstår från att investera tills oron har lagt sig.
  • FED genomför snabba räntehöjningar pga stigande inflation & låg arbetslöshet, inverkar negativt på framförallt konsumtions- och fastighetsaktier.

  Analys producerad av Storebrand, 2017-04-03

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.


Bli kund


Kom igång direkt med BankID! • steg 1

  Över 1700 fonder

 • steg 2

  Allt ditt sparande på en sida

 • steg 3

  Färdiga fondpaket
SPP