Logga in   |  Bli kund
kampanj_paket.jpg

Fondnyheter

 • Alfa Quant Fund steg 0,51 procent i juli  

  Alfa Quant Fund steg 0,51 procent i juli

  Alfa Quant Fund, som är en multistrategi-fond som investerar i fondbolaget Alfakrafts utbud av kvantitativa förvaltningsstrategier, ökade med 0,51 procent i juli. Det framgår av ett månadsbrev.

  Alfa Quant Fund investerar i fyra underliggande fonder; Alfa Commodity Fund, Alfa Edge Fund, Alfa XO Fund och Alfa Saga Fund. Fonden kommenterar inte närmare sina olika investeringar.


  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Alfa Edge Fund ökade med 1,78 procent under juli  

  Alfa Edge Fund ökade med 1,78 procent under juli

  Den kvantitativt inriktade hedgefonden Alfa Edge Fund ökade med 1,78 procent under juli.

  Strategierna har under sommarmånaden levererat vad som är förväntat. Marknadsförhållandena var normal, uppger fondbolaget. Små förändringar skall ha genomförts. Fonden skriver inget om eventuella positioner.


  Taggar:
  #hedgefonder  

 • Alfa Saga Fund steg 0,33 procent i sömnigt juli  

  Alfa Saga Fund steg 0,33 procent i sömnigt juli

  Alfa Saga Fund ökade med 0,33 procent under ett sömnigt juli. Hittills i år är fonden upp med 0,4 procent.

  Förvaltarna skriver i ett månadsbrev att den stora nyheten i juli var nedgången för oljepriset och att börserna fortsatte att klättra uppåt.

  "Givet nivån på osäkerhet i den verkliga världen förväntar vi oss att volatiliteten kommer tillbaka till marknaden förr eller senare", skriver förvaltarna.


  Taggar:
  #hedgefonder  

 • Coeli Frontier Markets gillar Vietnam och Pakistan  

  Coeli Frontier Markets gillar Vietnam och Pakistan

  Fonden Coeli Frontier Markets Lux R SEK ser positivt på den pakistanska och vietnamesiska marknaden. Det uppger fondens två förvaltare Hans-Henrik Skov och James Bannan i en intervju i den danska tidningen Børsen. Det är också de två marknaderna som fonden allokerat mest kapital till.

  Portföljen består idag av 18 länder och 35 aktier. Vietnamesiska mejeribolaget Vinamilk och ett par pakistanska banker är de största investeringarna. Fonden har även en större position i det pakistanska bolaget Lucky Cement.

  Hans-Henrik Skov ser positivt på den pakistanska marknaden och en anledning är att indexjätten MSCI kommer att gradera upp marknaden från gränsmarknader till tillväxtmarknad. Det betyder enligt förvaltaren att samtliga indexfonder måste köpa in sig i Pakistan. Enligt förvaltaren brukar marknader som uppgraderas prestera bra under året fram tills dess att de klassificeras om. Coeli Frontier Markets Lux R SEK kommer när indexskiftet sker att överge Pakistan för att istället hitta nya marknader.

  Bannan menar att många i marknaden är fördomsfulla mot gränsmarknaderna.

  "Vi har Brexit, Grekland, Trump. I tillväxtmarknaderna har vi Erdogan i Turkiet, Putin i Ryssland, Dilma i Brasilien med riksrätt hängande över sig. Gränsmarknaderna är inte mer osäkert än det", säger han.


  Taggar:
  #mutualfunds  

 • DNB India ökade med 7,73 procent i juli  

  DNB India ökade med 7,73 procent i juli

  DNB India steg med 7,73 procent i juli vilket var klart bättre än jämförelseindex som under samma period klättrade med 1,3 procent. Sedan årets början har fonden avkastat 10,28 procent.

  I en kommentar skriver fondens förvaltare att indiska marknaden fortsatte sitt rally under juli. Börsen har nu klättrat med cirka 25 procent sedan bottennoteringen i slutet av februari, mätt i lokal valuta.

  "Oljeföretagen Hindustan Petroleum Corp och Indian Oil Corp utvecklades bra medan Dr
  Reddys föll kraftigt efter att resultatet inte levde upp till förväntningarna. Fondinnehav inom den privata banksektorn som Yes Bank och IndusInd Bank fortsatte att överavkasta", skriver kapitalförvaltaren i en kommentar.

  Den viktade fördelningen inom finanssektorn minskades något för att behålla överavkastningen. Aurobindo Pharma inkluderades i portföljen. Fonden skriver inget om några avyttringar.

  DNB India-förvaltarna skriver vidare att den kraftiga marknadsökningen gör Indien sårbar för en korrigering när likviditeten så småningom lättar. Presenterade kvartalsresultat låg också under förväntningarna med undantag för utvalda företag inom den privata
  banksektorn och konsumentsektorn. Fonden bedömer emellertid att en korrigering kommer att locka köpare med tanke på att underliggande förbättringar i ekonomin fortfarande pågår, om än i långsam takt.

  Vid utgången av månaden var it-jätten Infosys största aktieinnehav med en andel om 7,61 procent av portföljen. På andra och tredje plats kommer Ultratech Cement och Mahindra & Mahindra med 4,66 respektive 4,63 procent.


  Taggar:
  #mutualfunds  


Våra nyheter

 • Nyhetsbrev augusti 2016  

  Nyhetsbrev augusti 2016

  Nu presenterar vi nyhetsbrevet för augusti. Vi ger dig en summering av utveckling under juli månad, resultatet av den engelska omröstingen om att lämna EU som initialt gav en kraftig sättning som vi inte sett på många år, men sedan kom återhämtningen med besked. Varför?

  Vi bjuder även på en intressant intervju med Fredrik Cygnaeus Försäljningschef i Norden på Invesco.

  Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

  Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

  Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev

   

 • Brexit och efterspelet  

  Brexit och efterspelet

  Inför den engelska omröstningen om att vara eller icke vara kvar i EU i slutet av juni månad, antog vi att vissa marknader skulle te sig mer volatila än andra ifall vi fick ett ”lämna EU”-resultat (Brexit). De marknader som vi hade i åtanke var de som ligger närmast England vad gäller handel d.v.s. de mogna marknaderna i väst. Resultatet har vi läst om och om igen under sommaren och vi fick initialt en kraftig sättning som vi inte sett på många år, men sedan kom återhämtningen med besked. Varför?  Sannolikt har investerarna varit försiktiga under ett tag före Brexit, vilket skapade ett lättnadsrally när pengar började att strömma in i marknaderna. Därtill kom ekonomiska data som överraskade speciellt i världens största ekonomi - USA, vilket bidrog positivt. En konsekvens av Brexit är att vi också får se låga räntor, längre i framtiden, vilket är positivt för värderingar och val av tillgångsklasser.

  Index för globala aktier steg under juli månad med +5,9 % i svenska kronor.

  Framöver, hur ser det ut? Frågeställningarna är många. Hur blir EU efter Brexit? Först när förhandlingarna om villkoren för ett utträde kommer till kännedom kan man göra mer exakta bedömningar om effekter för alla de parter som har England som måltavla. En sak är klar; osäkerhet i England skapar lägre investeringar vilket får en dämpande effekt i landet. Den Engelska centralbanken har nyligen också sänkt sin styrränta för första gången på många år i syfte att öka inhemsk efterfrågan.

  Fler frågor om framtiden; vart tar oljepriset vägen? Efter en rekyl uppåt i vintras har det numera börjat gå ned. Hur slår det i förlängningen vid ett lågt oljepris mot prissättningen på krediter? Valet i USA i höst; vem vinner och kan det skapas handelshinder mot lågprisimport från Mexiko och Kina?  Och slutligen; tillståndet i den näst största ekonomin, Kina, hur ser det ut framåt?

  Frågetecknen är många; i vågskålen har vi i den ena skålen extremt låga räntor och i den andra vågskålen många frågetecken. Osäkerhet skapar volatilitet så vi kan räkna med stora slag i marknaden framöver.

  Bäst utveckling alla fondkategorier
  Bland vinnarfonderna under juli månad hittar vi fonder som placerar i de segment som varit föremål för stora vinsthemtagningar under året och även tidigare perioder. Läkemedelsfonder, råvarufonder bioteknik finns högt på listan. Bästa fonder (1 månad):

  Carnegie Asset Management – Carnegie Global Healthcare Fund + 17,11 %
  Allianz Global Investors – Allianz Global Metals and Mining + 14,32 %
  Pictet – Biotech –P +13,57 %
  Neptune Asset Management – Japan Opp Fund +13,56 %
  UBS Asset Management – Equity Fund-Biotech P + 13.5 %

  Nordamerika
  Högt upp på listan i Nordamerika finner vi en återkomst av småbolagsfonder vars segment tidigare i år varit föremål för vinsthemtagningar. Bra macrostatistik från USA ligger bakom den starka marknaden. Räkna med att den amerikanska centralbanken höjer räntan under året vilket ger en starkare valuta (USD). Nordamerikafonder med bäst utveckling (1 månad):

  JPMorgan – JPM US Small Cap Growth (a) +11,66 %
  Legg Mason – Legg Mason Royce US Small Cap Opp Fund +11,08 %
  Allianz Global Investors – Allianz US Small Cap Equity +10,9 %
  Credit Suisse – CS (Lux) USA Value Equity Fund +10,37 %
  UBS Asset Management – Equity Fund – Small Cap USA +10,01 %

  Europafonder
  I kölvattnet efter den engelska folkomröstningen och med en stark USA börs följer den europeiska marknaden efter I i samma fotspår. Marknaden uppvisar stor spridning i olika Europafonder, Tyskland, som enskild marknad, ligger i topp men i vår listning skall Europafonder även representera andra innehav. Europafonder med bäst utveckling (1 månad):

  Danske Invest Lux – Europe Small Cap +10,97 %
  JPMorgan – JPMF Europe Small Cap (a) +9,17 %
  JPMorgan – Europe Focus (a) +9,17%
  Evli Fondbolag – Europa + 9,06 %
  Amundi Luxemburg – Amundi Funds Equity Euroland Small Cap +8,9 %

  Sverigefonder
  Småbolagsfonderna dominerar stort I i Sverige över listan med toppfonder för juli månad. Avkastningen ligger på samma nivåer som europafonderna uppvisar. Sverigefonder med bäst utveckling (1 månad):

  Catella – Småbolagsfond +10,87 %
  Cerberus AB – SEF Mimer Sverige + 10,03 %
  Spiltan Fonder – Aktiefond Dalarna +9,99 %
  Insiderfonder AB – Inside Sweden +9,87 %
  Handelsbanken Fonder AB – Svenska Småbolag +9,44 %

  Tillväxtmarknadsfonder
  Inom tillväxtmarknadsfonder återfinns en rad olika länder-fonder med Indien som måltavla högst på listan. De fonder som visar på en bredd i sin placering och som har gett bäst avkastning under månaden är;

  Russel Investments – Acadian Emerging Markets Equity UCITS II +11,71 %
  JPMorgan – JPMF Emerging Markets Equity (a) +10,31 %
  JPMorgan – Emerging Markets Equity (a) +10,27 %
  Fidelity – Emerging Europe,  Middle East and Afrika Fund +10,16 %
  Movestic – Globala Tillväxtmarknader +10,12 %

  Thomas Holmström
  Kapitalförvaltare, Fondmarknaden.se
  2016-08-12

 • Konsekvenser av Brexit – hur påverkar detta mitt sparande?  

  Konsekvenser av Brexit – hur påverkar detta mitt sparande?

  Marknaderna hade inte prisat in att det skulle bli ett Brexit, och reagerar som förväntat med tanke på resultatet av folkomröstningen med ökad volatilitet, fallande aktiemarknader och högre spreadar på kreditmarknaden.

  Det som alltid har gällt och fortfarande gäller är att osäkerhet skapar stora rörelser och det är lätt att ta fel beslut i ett sådant rådande klimat.

  Om Storbritanniens val om utgång ur EU är en isolerad händelse och inte leder till en ytterligare fragmentering av EU, kommer det att få en begränsad inverkan på de finansiella marknaderna.

  Så hur bör man agera i sitt sparande?
  Vi rekommenderar att du behåller din nuvarande investeringsstrategi, då det är mycket osäkert hur marknaderna kommer att reagera på kort sikt. Är du i behov av ditt kapital inom kort, är rekommendationen att sälja dina aktier och fonder. Är du långsiktig och har ett månadssparande i aktier och fonder så bör du fortsätta med samma strategi. Det är alltid lätt att sälja sina innehav men tidpunkten för att köpa igen kan vara svår att hitta. Ingen som har sålt av sitt innehav vill missa tåget när det börjar att gå upp igen.

  För dig som tänker gå in i marknaden och köpa, rekommenderar vi att det görs med jämna mellanrum för att utnyttja de svängningar som vi just nu upplever. Med facit i hand tror vi att man har gjort en bra affär om man tittar i backspegeln om ett år.

   
  Stockholm 2016-06-28

  Fondmarknaden.se

 • Nyhetsbrev juni 2016  

  Nyhetsbrev juni 2016

  Nu presenterar vi nyhetsbrevet för juni. Vi ger dig en summering av utveckling under maj månad, samt risker och möjligheter inför sommarens stora händelse; den engelska folkomröstningen om ett utträde ur EU den 23 juni. Vad händer vid ett Brexit respektive Bremain?

  Vi bjuder även på en intressant intervju med Hertta Alavas, Förvaltare på FIM Fonder samt en färsk nordamerika analys, producerad åt oss av Invesco.

  Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

  Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

  Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev

 • Artikel i Dagens Nyheter om kategori-sparande  

  Artikel i Dagens Nyheter om kategori-sparande

  http://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/stark-tro-pa-europafonder/

   


Bli kund


Kom igång direkt med BankID! • steg 1

  Över 1600 fonder

 • steg 2

  Allt ditt sparande på en sida

 • steg 3

  Färdiga fondpaket