Nu kan du handla fonder snabbare!

Nu kan du göra direktinsättning med Swish till din depå på Fondmarknaden.se. Vilket gör det enklare och snabbare att få igenom din order. Vi har även lagt till Swish i tjänsten Spara som gåva så att du kan göra en direktinsättning till en annan persons depå, till exempel ditt barn.

Så funkar Swish

Swish är en smidigt betalningsmetod, här nedan finner du svar på de vanligaste frågorna kring tjänsten.

Hur swishar jag till min depå?

För att genomföra en direktinsättning via Swish till din depå behöver du logga in och klicka på ”Sätt in pengar med Swish”, välj depå och belopp.

Depån måste vara aktiv och ha ett godkänt autogiromedgivande. När begäran når Swish görs det en kontroll att det är det är samma personnummer som står på Swishanslutningen hos banken.

Vem kan använda tjänsten?

Tjänsten kan användas av personer med svenskt personnummer (ink minderårig). Det går inte att göra en insättning via Swish till ett Företagskonto.

Kan jag swisha till någon annans depå?

Ja, med tjänsten Spara som gåva kan du välja att göra en direktinsättning via swish till en annan kunds depå, till exempel ditt barns konto.

Hur litet/stort belopp kan jag swisha?

Lägsta belopp 100 kr. Vi tillåter endast insättningar i hela kronor. Maxbeloppet för swish är 150 000 kr men kan vara lägre hos vissa banker.

Till vilka depåtyper kan jag använda Swish?

Det går att swisha till ISK och Fonddepå samt även till depåer som har en Aktiv fondportfölj. Har du en Aktiv fondportfölj kommer pengarna som sätts in att automatiskt investeras enligt portföljfördelningen.