Logga in   |  Bli kund
Coeli Fonder LU Global Select
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Globalfonder 159,65 SEK 1,42 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 1,42%
  i år
 • -0,06%
  1 vecka
 • -0,83%
  1 mån
 • -7,07%
  3 mån
 • -7,74 %
  6 mån
 • 1,15%
  1 år
 • 35,53%
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Coeli Global Selektiv har sålt återstående exponeringen mot Tencent i november  

  Coeli Global Selektiv har sålt återstående exponeringen mot Tencent i november

  Coeli Global Selektiv har under november sålt av den återstående exponeringen mot Tencent, då man anser från förvaltarhåll att det kommunistiska partiets inverkan på
  företagets dagliga affärer börjar bli för stark och har för stor negativ inverkan. Det framgår av en månadsrapport.

  Nu bedöms Tencents framtid inte längre vara under ledningens kontroll, enligt teamet bakom fonden.

  Förvaltarteamet kommenterar även marknaden, som de bedömer kämpar med att hantera kombinationen av högre räntor, handelskrig och lägre konsumentförtroende i Europa.

  "Efter fallet i oktober tror vi att aktiemarknaden har diskonterat det mesta av de negativa nyheterna och att det nu behövs ytterligare negativa data för att marknaden skall falla mer. Vi tycker att många aktier har blivit riktigt billiga men för att man ska kunna börja ”botten-fiska” måste makrodatan blir mer stabil".

  Coeli Global Selektiv R SEK steg med 0,6 procent i november, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 3,9 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 8,5 procent.

  På den positiva sidan så utvecklades den indiska banken HDFC väl, likaväl som American Express. På den negativa sidan märktes Apple och Broadridge.

  De största innehaven per utgången av månaden var Mastercard, Global Payments och Microsoft med portföljvikterna 4,9, 4,9 respektive 4,8 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Coeli Global Selektiv sjönk 4,1 procent i oktober, gjorde två kortsiktigare investeringar  

  Coeli Global Selektiv sjönk 4,1 procent i oktober, gjorde två kortsiktigare investeringar

  Coeli Global Selektiv Lux R SEK sjönk med 4,1 procent i oktober, samtidigt som dess jämförelseindex backade 4,5 procent. Fondens avkastning sedan årsskiftet summerar därmed till 3,2 procent. Detta enligt en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att det är mycket för marknaden att hantera just nu. Inte bara är det många cykliska delar av ekonomin som nu börjar falla men marknaden noterar även högre räntor i USA tillsammans med handelskrig.

  Fonden gjorde två kortsiktigare investeringar under månaden, i form av det tyska fastighetsbolaget Vonovia samt den portugisiska banken BCP.

  Bland positiva bidragsgivare för fondens del märktes brasilianska Magazine Luiza. På minussidan återfinns Sunny Optical och Beacon Roofing Supply.

  "Vi är nöjda med att vår portfölj av tillväxtaktier höll emot så pass bra när börserna föll", kommenterar förvaltarteamet.

  De största innehaven var per utgången av månaden Worldpay, Thermo Fischer och Unitedhealth med portföljvikterna 4,8, 4,8 respektive 4,7 procent.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Coeli Global Selektiv sjönk 3,8 procent i september, tagit långsiktig position i AAK  

  Coeli Global Selektiv sjönk 3,8 procent i september, tagit långsiktig position i AAK

  Coeli Global Selektiv sjönk med 3,8 procent i september, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 7,6 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat 12,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att en allmänt bidragande orsak till den negativa avkastningen var att den svenska kronan blev starkare mot nästan alla valutor. Mer specifikt påverkades man negativt av fondens innehav i två indiska banker (HDFC och RBL). På den positiva sidan fanns Estee Lauder och Worldpay som utvecklades positivt under månaden.

  De vinsttrender som fonden investerat i uppges vara intakta och under månadens gång besökte man ett flertal av Tysklands ledande fastighetsbolag som till exempel Deutsche Wohnen (huvudsakligen lägenheter i Berlin) och Aroundtown (huvudsakligen kommersiella fastigheter i Tyskland).

  I Tyskland är marknaden nu inne i år 5–6 av en prisuppgång inom fastigheter som man från förvaltarhåll bedömer kommer vara i många år till.

  Under månaden har man sålt av Handelsbanken efter en nästan 15 procents uppgång på tre månader. Istället har man tagit en mycket mer långsiktig position i AAK efter ett bra möte med deras ekonomichef i Malmö.

  De största innehaven per utgången av månaden var Worldpay, Thermo Fisher Scientific och Mastercard med portföljvikterna 4,7, 4,7 respektive 4,6 procent.  Taggar:
  #mutualfunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Global Selektiv - Lux är en aktivt förvaltad aktiefond med global inriktning. Förvaltningsstrategin fokuserar på att hitta bolag av hög kvalitet med goda framtidsutsikter och en attraktiv värdering. Genom att koncentrera portföljen kan fonden fokusera enbart på de mest framgångsrika bolagen globalt. I urvalsprocessen lägger förvaltaren stor vikt vid att identifiera de faktorer som kan driva ett bolags intjäning uppåt.

Fondens startår: 2014-11-28 Fondens Bolag: Coeli Fonder LU FondStorlek: milj