Logga in   |  Bli kund
Pacific Fonder Precious
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Hedgefonder 106,06 SEK 1,89 % ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 1,89%
  i år
 • -0,01%
  1 vecka
 • -0,80%
  1 mån
 • -4,15%
  3 mån
 • 5,21 %
  6 mån
 • -4,86%
  1 år
 • -0,62%
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Risken har ökat för negativa överraskningar, ser hög avkastningspotential för fonden – Pacific Precious  

  Risken har ökat för negativa överraskningar, ser hög avkastningspotential för fonden – Pacific Precious

  Med mycket positivt redan inprisat i marknaden så har riskerna ökat för negativa överraskningar, enligt Pacific Precious-förvaltaren Eric Strand som ser en hög avkastningsmässig potential för fonden under resten av året.

  ”Tecken för att vi kan gå in i en svagare period för världsekonomin hopar sig och det blir svårare och svårare för centralbankerna att hålla uppe bubblan de själva skapat”, förklarar fondförvaltaren.

  Under april gick de flesta börser starkt och var åter upp i nivåerna innan höstens börsnedgång samtidigt som Brexit-frågan sköts upp igen.

  Pacific Precious backade 0,7 procent i april, vilket medför att hedgefonden är upp 3,6 procent på året.

  Fondens delstrategi med PreciousMetals-Streaming/Business-bolag var ingen ljuspunkt denna månad utan nu var det de korta innehaven mot guldgruvbolag och guldexponeringen som utvecklades särskilt starkt.

  Förvaltaren förväntar sig en stor avkastningsmässig potential för resten av året.

  Fondens innehav är till största del i dollar och euro. Den dynamiska valutahedgen för att minska svängningarna/risken i fondens sammanlagda resultat bidrog negativt denna månad.  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Pacific Precious backade 0,1 procent i mars, allt svårare för centralbankerna att upprätthålla bubbla  

  Pacific Precious backade 0,1 procent i mars, allt svårare för centralbankerna att upprätthålla bubbla

  Pacific Precious backade 0,1 procent i mars, vilket medför att hedgefonden är upp 4,3 procent hittills i år.

  Förvaltaren Eric Strand skriver i en kommentar att under mars höll sig de flesta börser lugna då det inte kom så mycket nyheter. Vidare sköts Brexit-frågan upp till april.

  Inför framtiden bedömer Strand att tecken för att vi kan gå in i en svagare period för världsekonomin hopar sig.

  "Det blir svårare och svårare för centralbankerna att hålla uppe bubblan de själva skapat", förklarar förvaltaren.

  Fondens delstrategi med streamingbolag lyste åter i en lite svagare period för guld och silver.

  Fondens innehav är till största del i dollar och euro. Den dynamiska valutahedgen för att minska svängningarna/risken i fondens sammanlagda resultat bidrog negativt denna månad.  Taggar:
  #hedgefunds  

 • Pacific Precious ökade 0,5 procent i februari, streamingbolag bidrog positivt  

  Pacific Precious ökade 0,5 procent i februari, streamingbolag bidrog positivt

  Pacific Precious steg 0,5 procent i februari, efter att innehaven i streamingbolag lyfte resultatet. Det medför att hedgefonden är upp 4,5 procent hittills i år.

  Förvaltaren Eric Strand skriver i en kommentar att februari var ytterligare en månad med en dollarförstärkning mot kronan, denna gång med cirka 2 procent. Fondens innehav är till största del i dollar. Den dynamiska valutahedgen för att minska svängningarna/risken i fondens sammanlagda resultat bidrog negativt denna månad.

  Inför framtiden bedömer Strand att den amerikanska centralbankens vändning må rädda börsen men har också varit positivt för alla tillgångar som stärks i ett inflationsklimat.  Taggar:
  #hedgefunds   • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden placerar i överlåtbara värdepapper och fondandelar över hela världen. Fonden fokuserar särskilt på placeringar vars värdeutveckling förvaltaren bedömer påverkas av marknadsutvecklingen för ädelmetaller. Fonden eftersträvar absolut avkastning genom aktiv förvaltning. Fonden följer inget index. Fondens medel placeras främst i aktier och aktierelaterade instrument, räntebärande instrument, derivatinstrument* samt på konto i kreditinstitut. Derivatinstrument får användas, dels för att effektivisera förvaltningen i syfte att minska kostnader och risker i förvaltningen, dels som ett led i placeringsinriktningen för att öka avkastningen. Köp och försäljning av fondandelar kan normalt ske alla vardagar. Fonden lämnar inte utdelning till fondandelsägare eller någon annan. Fonden passar investerare med en investeringshorisont på minst fem år. *) Derivat, t ex aktieindexterminer, är ett värdepapper vars värde är kopplat till en underliggande tillgång.

Fondens startår: 2016-02-04 Fondens Bolag: Pacific Fonder FondStorlek: 216,23 milj SEK