Logga in   |  Bli kund
TIN Fonder Core Ny Teknik
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Branschfonder 109,31 SEK - ej betygsatt Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • -
  i år
 • -1,24%
  1 vecka
 • 1,57%
  1 mån
 • -
  3 mån
 • -
  6 mån
 • -
  1 år
 • -
  3 år
 • -
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • Core Ny Teknik steg 3,1 procent i mars, lyfter fram Lime Technologies som nu är bland topp tio-innehav  

  Core Ny Teknik steg 3,1 procent i mars, lyfter fram Lime Technologies som nu är bland topp tio-innehav

  Den nystartade fonden Core Ny Teknik A steg 3,1 procent i mars, medan det bredare jämförelseindexet för nordiska småbolag (VINCSCN) backade med 0,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Sedan fondens start den fjärde februari har fonden stigit 6,3 procent, medan nordiska småbolag ökat 4,1 procent.

  Förvaltarteamet med Carl Armfelt och Erik Sprinchorn i spetsen skriver i en kommentar att under mars månad har man hunnit med cirka 40 bolagsmöten vid sidan om ett flertal uppstartsprojekt.

  "Det viktigaste är att vi kan fortsätta att lägga mycket tid på att träffa bolag om vi ska kunna göra ett långsiktigt bra jobb".

  De största innehaven per utgången av månaden var THQ Nordic, Paradox och Tencent med portföljvikterna 4,9, 4,8 respektive 4,8 procent.

  Ett nytillskott bland de tio största innehaven är Lime Technologies, som beskrivs vara en av Nordens ledande leverantörer av CRM-mjukvara.

  "Snabba och flexibla system för hantering av kunddata och relationer blir allt viktigare, inte minst när lagstiftning kring personlig integritet (GDPR) införs eller ändras. Lime har ett brett erbjudande från utveckling till integrering och support. Bolaget har en stark affärskultur och mycket lojala kunder", kommenterar fondens förvaltningsteam och fortsätter:

  "I linje med många andra bolag som säljer SaaS-tjänster har Lime en skalbar affärsmodell med starka och växande kassaflöden".

  Ett annat innehav man lyfter fram är bolaget Sectra som anses vara världsledande inom medicinsk bildbehandling.

  "Sectra är ännu ett bra exempel på hur mindre nordiska bolag har en förmåga att boxas över sin matchvikt där man tack vare stark kompetens, vinnande företagskultur och ett obevekligt fokus på produktkvalitet och kundnöjdhet växer starkt på internationella marknader", förklarar förvaltarteamet.

  De nämner vidare att bolagets omsättning har vuxit med i snitt sju procent per år de senaste fem åren. Detta ihop med stigande marginaler.

  Sectras lönsamhet anses även vara på en attraktiv nivå trots att bolaget fortsatt investerar mycket i innovation.

  Av månadsrapporten framgår det att 30 000 kunder har investerat i fonden sedan starten och totalt placerat över 900 miljoner kronor.  Taggar:

 • Core Ny Teknik steg med 3,2 procent i februari, lyfter fram Nemetschek, Biogaia och THQ Nordic  

  Core Ny Teknik steg med 3,2 procent i februari, lyfter fram Nemetschek, Biogaia och THQ Nordic

  Förvaltarteamet bakom den nystartade fonden Core Ny Teknik lyfter fram innehaven Nemetschek, Biogaia och THQ Nordic i den senaste månadsrapporten för fonden.

  Fondens största sektor är mjukvara, som står för 29 procent av portföljen. Den sektorn följs av digitala varumärken och hälsa med 27 respektive 23 procent.

  "I sektorn Mjukvara har vi investerat i ett fler antal bolag jämfört med Digitala Varumärken där vi koncentrat innehaven till färre bolag. Således syns fler bolag med fokus på Digitala Varumärken bland fondens tio största innehav, trots att mjukvara är det största sektorexponeringen", berättar förvaltarteamet med Carl Armfelt och Erik Sprinchorn i spetsen.

  Inom mjukvara lyfts Nemetschek fram, som utvecklar mjukvara för arkitekter, konstruktörer och byggare.

  "Att rita byggnader i 3D är sedan länge etablerat, men Nemetschek adderar tid (4D) och kostnad (5D) i sina lösningar med stor kundnytta".

  Bolaget visar stark tillväxt i återkommande intäkter vilka utgör cirka halva omsättningen. Försäljningen växer organiskt med runt 20 procent, trots att man hålls tillbaka något av en successiv förflyttning till Software as a Service (SaaS).

  Biogaia anses vara ett bra exempel på hur mindre nordiska bolag har en förmåga att "boxas över sin matchvikt" med försäljning på alla kontinenter. Detta trots en personalstyrka på endast 143 anställda.

  Man nämner även att omsättningen har växt i genomsnitt 18 procent under de senaste fem åren, och att lönsamheten är attraktiv nivå trots satsningar på innovation.

  THQ Nordic lyfts fram avslutningsvis.

  "Bolaget har ett antal intressanta titlar på väg ut mot marknaden. Förutom de grundläggande attraktionskrafterna vi ser inom dataspelssektorn generellt ser vi en stor fördel i att grundare, huvudägare och VD Lars Wingefors är starkt engagerad i bolaget, inte minst inom förvärvsaktiviteter", kommenterar fondens förvaltningsteam.

  Core Ny Teknik A steg med 3,2 procent under fondens första månad i februari, i linje med jämförelseindexutvecklingen.

  Av månadsrapporten framgår det även att över 20 000 kunder har investerat i fonden och totalt placerat över 600 miljoner kronor.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Flera spelbolag bland de största innehaven i Core Ny Teknik  

  Flera spelbolag bland de största innehaven i Core Ny Teknik

  Flera spelbolag är bland de största innehaven i Core Ny Teknik, däribland THQ Nordic, Tencent och Paradox.

  Av en presentation framgår åtta av de största innehaven vid inledningen av mars. Dessa är THQ Nordic, Tencent, Paradox Interactive, Evolution Gaming, Funcom, Take-Two Interactive, Vostok New Ventures och Nemetschek Group.

  THQ Nordic anses ha ett antal intressanta speltitlar på väg. Man nämner även att bolaget är entreprenöriellt drivet med en stark huvudägare. Detta i likhet med Paradox Interactive.

  Ett mindre spelbolag som förekommer bland de största innehaven är norska Funcom, med titlar som Age of Conan, Conan Exiles och Mutant Year Zero. Spelbolagets fokus är på mindre speltitlar med korta utvecklingscykler.

  Vad gäller teknikjätten Tencent nämner man att konglomeratet äger 40 procent av Epic Games, med titeln Fortnite bland många andra innehav. Den amerikanska speljätten Take-Two står istället bakom spelserier som Grand Theft Auto och Red Dead Redemption, och uppges ha en ökande andel digitala intäkter.

  Motiveringen för Evolution Gaming, det enda bettingbolaget i listan, lyder: "Överlägset marknadsledande leverantör inom nischen live casino för online. En stark företagskultur med en vilja att ständigt förbättras".  Taggar: • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Fonden investerar huvudsakligen i teknik, hälsa och digitala varumärken. Det är en fond för dig som tror på innovation, småbolag och Norden. Huvudfokus är på bolag med lönsam tillväxt och starka kassaflöden. Upp till 30 procent av fonden får placeras globalt utanför Norden. Fonden riktar sig främst mot långsiktiga placerare och lämpar sig väl för de som tror att mjukvara, hälsa och digitala varumärken blir viktigare i framtiden. I fondens investeringsbeslut beaktas hållbarhet där vi tror på teknisk innovation, god dialog och inflytande för att påverka bolag i rätt riktning mot hållbart värdeskapande.

Fondens startår: 2019-02-04 Fondens Bolag: TIN Fonder FondStorlek: 405,58 milj SEK