Nyhet

Nu kan du flytta in dina fondandelar till ditt ISK (utan att behöva sälja)

Arbetet med förbättra vår tjänst pågår ständigt och vi kan nu presentera andelsflyttar inom ISK. Vi har nyligen implementerat funktionen att flytta in fonder i andelar till ditt ISK. Funktionen gör det enklare för dig som kund att flytta in fonder och sparar dig en massa tid och krångel med att först sälja, flytta kapitalet och sedan köpa tillbaka andelarna.

Så funkar inflytt av fonder

Här nedan finner du svar på de vanligast frågorna kring flytt av andelsfonder.

Kan jag flytta in fonder från min bank eller annat institut till Fondmarknaden.se?

Ja, om du har fonder på ett ISK hos din bank, kan du med fördel flytta in dem till ditt ISK på Fondmarknaden.se. Fördelen är såklart att du ser dina fonder samlat på ett ställe för att enklare hålla koll på ditt sparande och din fördelning och risknivå samt att du får tillgång till Sveriges största utbud av fonder.

Har du fonder på en fonddepå kan du även flytta in dem, i andelar (utan att behöva sälja) till en fonddepå hos Fondmarknaden.se. Det går även bra att flytta in din befintliga IPS till Fondmarknaden.se.

Obs! Flytt av IPS genomförs alltid i likvid.

Hur flyttar jag mina fonder?

Genom att logga in på din depå och klicka på länken flytta in fonder från annat institut kan du välja de fonder du vill flytta över. Signera med BankID, sedan sköter vi flytten åt dig. För överflytt av fonder inom fonddepå samt ISK sker flytten i andelar. För överflytt av IPS, säljs andelarna av och likviden flyttas in, sedan får du köpa tillbaka andelarna på din nya depå.

Realiseras någon skatt när jag flyttar mina fonder?

Nej, eftersom fondandelarna flyttas realiseras ingen skatt för flytt från en fonddepå till en annan fonddepå. För ISK tas ingen vinstskatt ut, endast en årlig schablonskatt. IPS beskattas endast vid utbetalning.