Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Etiskt har slagit börsen i stort

  Våra nyheter 2019-10-02

  Greta Thunberg har talat i FN, somliga politiker uppmanar till nödläge för klimatet, begrepp som flygskam har uppstått. Miljö och hållbarhet har verkligen varit på tapeten i år. Avkastningsmässigt har det också varit bra att investera etiskt.

 • Det våras för hedgefonder?

  2019-10-02

  Världen har varit väldigt lugn under en lång tid och börsen har klättrat. Givetvis har det varit några mindre dippar men börsen har inte klappat ihop utan stigit år efter år. Det har egentligen varit negativt för hedgefonder som då inte fått bevisa sin nytta.

 • Stark börsmånad med stöd av stimulanser från centralbankerna

  2019-10-02

  September har ett rykte om sig att vara en svag månad för finansmarknaderna, men med facit i hand så skulle man ha köpt till kräftorna. OMXS30 visade en uppgång på drygt 5 procent under månaden, samtidigt som amerikanska S&P 500 avslutade nära sin högsta notering någonsin.

 • Nyhetsbrev September

  Våra nyheter 2019-09-11

  Nyhetsbrev September 2019

 • Räntemarknaden är en bubbla - men inget omedelbart hot att den ska brista enligt bedömare

  Våra nyheter 2019-09-05

  Amerikanska räntefonder har stigit kraftigt på fallande räntor och många bedömare varnar för att det är en bubbla. En lösning i handelskriget mellan USA och Kina skulle kunna få bubblan att brista, men detta ligger långt bort enligt en bedömare och därför föreligger inte något omedelbart hot i närtid att den ska brista, skriver en krönikör på Bloomberg.

 • Fondmarknaden.se's Aktiva portföljer utklassar index

  2019-09-05

  Fondmarknaden.se's fyra aktiva portföljer har under det senaste året utklassat sina respektive jämförelseindex med den riskjusterade avkastningen. Portföljerna, som förvaltas aktivt av Fondmarknaden.se's investeringskommitté, investerar åt Fondmarknaden.se's kunder i flera fonder och tillgångsslag med målet att leverera bra avkastning till en risknivå som är anpassat efter kunden.

 • Analys Tillväxtmarknader - Minskade risker i tillväxtmarknader med sänkta räntor

  Våra nyheter 2019-09-04

  Intresset för tillväxtmarknader har generellt sjunkit, men specifikt för Asien på grund av handelskriget mellan USA och Kina. Även osäkerheten globalt med brexit och den italienska regeringskrisen spelade in, men även de eskalerande demonstrationerna i Hongkong vilket är en nagel i ögat för Kina, inte minst inför 70-årsfirandet av den kinesiska republiken.

 • Atlant Stability Offensiv har parerat stökig börs

  Våra nyheter 2019-09-04

  Den marknadsneutrala hedgefonden Atlant Stability Offensiv tog hem priset som bästa hedgefond 2018. Men hur har det gått i år? Vi har talat med Atlant Fonders chefsförvaltare Anders Kullberg om året hittills och hur utsikterna inför hösten och vintern ser ut.

 • Stor handel i amerikanskt inriktade fonder i augusti

  Våra nyheter 2019-09-04

  I den samlade statistiken framgår att amerikanska fonder har varit en populär fondtyp att handla, med mest tyngdpunkt på sälj.

 • Olöst handelskonflikt och svaga makrodata tyngde i augusti

  2019-09-04

  Flera blöta filtar har vilat över marknaderna under augusti vilket gav en lågpunkt på börserna i mitten av månaden. Upptrissade tullar mellan Kina och USA samt svaga makrodata har gett ett svagt sentiment på världens börser.

 

Arkiv

Visa nyheter från