Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Öppettider i påsk

  Våra nyheter 2019-04-15

  Kundsupportens öppettider i påsk: Skärtorsdagen den 18 april: 09:00-12:00 Långfredagen den 19 april: Stängt Annandag påsk den 22 april: Stängt Glad påsk önskar vi på Fondmarknaden.se!

 • Nyhetsbrev april 2019

  Våra nyheter 2019-04-11

  Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars Den amerikanska börsen fortsatte att stiga i mars medan uppgångstakten dämpats något sedan botten vid jul. Investerarna får vänta allt längre på ett handelsavtal mellan USA och Kina men positiva signaler därifrån gör att marknaden fortsatt inkasserar att ett avtal går i lås.

 • Lägre värderingar, fortsatt ekonomisk tillväxt och avmattning i handelskrig talar för USA

  Våra nyheter 2019-04-10

  USA-börsen hade det tufft i fjol men har inlett året starkt. Det amerikanska börsindexet S&P 500 är hittills i år upp nästan 15 procent. Uppgången sker mot bakgrund av mjukare centralbanksuttalanden den senaste tiden där den europeiska centralbanken såväl som den amerikanska har dragit ned marknadens räntehöjningsförväntningar, vilket bidragit till börsuppgången globalt. Den amerikanska ekonomin väntas växa fortsatt starkt jämfört med många andra delar av världen, även om det finns risk för att ledande indikatorer kan ha toppat. Samtidigt är förväntningarna inför den stundande rapportsäsongen i USA relativt låg ställda, vilket kan utlösa ytterligare uppgång. Värderingarna som ligger strax under det femåriga genomsnittet är inte heller särskilt höga.

 • Fondmarknadens kunder köpte globalfonder i mars

  Våra nyheter 2019-04-10

  Bland de tio mest köpta fonderna på Fondmarknaden i mars var fyra globala aktiefonder, ihop med en global obligationsfond. Detta enligt en fondöversikt.

 • Hur har det gått för robotrådgivarna jämfört med Fondmarknadens aktiva portföljer?

  2019-04-10

  Det är goda tider för robotrådgivning just nu, med många satsningar på olika håll och kanter. Lysa, Avanza, Nordnet och Nordea är några av de aktörer som satsar på området. Danske Bank har också lanserat sin populära robotrådgivare i Sverige och nyligen har även den norska storbanken DNB startat igång en liknande tjänst, vilket visar på att intresset är stort.

 • Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars

  2019-04-10

  Den amerikanska börsen fortsatte att stiga i mars medan uppgångstakten dämpats något sedan botten vid jul. Investerarna får vänta allt längre på ett handelsavtal mellan USA och Kina men positiva signaler därifrån gör att marknaden fortsatt inkasserar att ett avtal går i lås. Oron över en global konjunkturavmattning har dämpats. Positiva makrosignaler i början av april gav fortsatt stöd till börsuppgången. Det har till exempel skapat fler jobb i USA än väntat i mars.

 • Börsuppgången fortsatte i februari - konjunkturoro inledde mars

  Våra nyheter 2019-03-11

  Börsuppgången fortsatte under februari även om euforin i januari dämpades något. Marknaden har nu inprisat en handelsuppgörelse mellan USA och Kina. Sentimentet försämrades i början av mars på en tilltagande konjunkturoro.

 • Kunder sålde amerikanska aktiefonder i februari

  Våra nyheter 2019-03-11

  Nordamerikafonder är den kategori som gått bäst hittills i år, enligt en fondöversikt. Bland de tio mest sålda fonderna hos Fondmarknaden var också fem aktiefonder riktade mot den amerikanska marknaden, vilket tyder på vinsthemtagningar. De mest handlade fonderna under februari hos Fondmarknaden var Spiltans högräntefond, Morgan Stanleys Global Opportunity Fund och Catellas Hedgefond. Stor handel har det också varit i Didner & Gerges Globalfond och SEB:s Nordamerikafond Småbolag. Den fond som flest kunder hos Fondmarknaden valde att köpa var Öhman Fonders Obligationsfond, Carnegies Sverigefond och Swedbank Roburs Access Global. Av de tio mest köpta fonderna har hälften global karaktär. SPP fonder och Handelsbanken har två fonder vardera i topplistan. På säljsidan återfinns SPP Fonders Aktiefond USA i topp, följt av Alliance Bernsteins American Growth Portfolio och Morgan Stanleys US Advantage Fund. Av de tio mest sålda fonderna går det alltså att konstatera att hälften amerikanska aktiefonder.

 • Analys JAPAN - låg värdering, teknikutveckling och handelsavtal med EU ger möjligheter

  Våra nyheter 2019-03-11

  Den japanska aktiemarknaden steg i början av året likt den övriga globala marknaden. Efter en svaghet i slutet av förra året som främst berodde på åtstramningar från den amerikanska centralbanken och den pågående handelskonflikten svängde sentimentet starkt uppåt. Detta när Fed intog en mer duvaktig ton kring ytterligare räntehöjningar i januari.

 • Därför ska man fondspara istället för att ha sparpengar på ett bankkonto

  2019-03-11

  Att ha sparpengarna på ett bankkonto ger fördelen att du har snabb åtkomst om du behöver pengarna till oförutsedda utgifter. Fördelarna slutar ungefär där och nackdelarna är dock många.

 

Arkiv

Visa nyheter från