Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Skapa balans i din portfölj

  Våra nyheter 2020-03-18

  Världens börser har under fler veckors tid nu rasat och många sparare är oroliga för det rådande läget. Det är svårt att överblicka konsekvenserna av det som händer och nästan omöjligt att förutspå framtiden. Nedan följer några punkter som vi tycker kan vara bra att tänka på.

 • Coronasmällen i februari gav inget förändrat beteende hos Fondmarknaden

  Våra nyheter 2020-03-10

  Hos Fondmarknaden har de mest köpta fonderna under februari till större del än vanligt präglats av lite mer defensiva fonder.

 • Corona - ny pärs för Kina efter segt handelskrig

  Våra nyheter 2020-03-09

  Den kinesiska aktiemarknaden föll kraftigt när Coronaviruset började sprida sig och landets styre tog till dramatiska och oprövade åtgärder genom att stänga ner stora delar av ekonomin.

 • Hur ska man tänka och agera vid oro på världens marknader?

  2020-03-09

  Känner du oro när börsen går ner och funderar på att göra förändringar i din portfölj? Det är helt naturligt att man blir orolig när alla siffror är röda och marknaden är osäker, men då kan det vara bra att istället för att agera i panik, tänka på sin ursprungliga plan - Vad har jag för riskvilja och sparhorisont för mitt sparande?

 • Coronaskräck satte börser i fritt fall

  2020-03-09

  Fallhöjden var stor på världens börser när Coronaskräcken slog till från all time high-nivåer. På flera håll blev korrektionen mer än 10 procent. Coronaoron späs nu på av det kollapsande oljepriset och handeln på Stockholmsbörsen inleder veckan i likhet med världens börser kraftigt nedåt.

 • Branschfonder - ett alternativ för dig som tror på en viss del av ekonomin

  Våra nyheter 2020-02-11

  Valet mellan fonder kan göras på flera olika sätt, men även inom de stora kategorierna (Aktiefonder, Räntefonder ochHedgefonder) finns underkategorier som kan vara av intresse för dig som sparare. Därför har Fondbolag och kapitalförvaltare skapat nischade fonder baserade på branscher.

 • Fastighets-, teknik- och indexfonder populärast hos Fondmarknaden i januari

  Våra nyheter 2020-02-11

  Året har bara börjat och än så länge har det inte varit brist på nyheter – Genomförd Brexit, Coronavirus och primär val i USA har bland annat varit i ropet. Vi har tittat närmare på hur fondandelsägarna agerat under starten på året.

 • Hur påverkar Coronaviruset din ekonomi?

  2020-02-11

  Coronaviruset har gjort att inledningen av året fått en skakig start med ökad osäkerhet med reella konsekvenser som att hela miljonstäder stängts ner och i övrigt stor oro från människor att faktiskt drabbas av det fruktade viruset. Viruset kommer sannolikt att påverka marknaderna världen över ett bra tag framöver. Kreditvärderingsjätten Standard & Poors, som är specialister på att framförallt beräkna risker, har exempelvis redan justerat ned sina förväntningar på den ekonomiska tillväxten i Kina i år.

 • Ingen kollaps, trots oro för Coronaspridning

  2020-02-11

  De senaste veckorna har Coronaviruset dominerat nyhetsrapporteringen världen över. Virusets tillväxttakt har ännu inte avstannat och osäkerheten kring var utvecklingen kommer att landa kvarstår. Världshälsoorganisationen, WHO, förklarade på torsdagskvällen den 6 februari att viruset utgör ett internationellt hälsonödläge. Det innebär risk för internationell spridning och behov av samordnade åtgärder. I Sverige såg vi under januari en svag uppgång på 0,6 procent, vilket skiljer sig jämfört med de europeiska börserna i Frankfurt och London, där kurserna backade med 2,0 respektive 3,4 procent. I USA lämnade däremot den mer teknikinriktade börsen, Nasdaq, ett positivt januari efter sig genom att landa på upp 2,0 procent.

 • Så agerade fondspararna under 2019

  Våra nyheter 2020-01-15

  2019 blev ett gynnsamt år för utvecklingen på aktiemarknaden och även så för fonderna. I kombination med en stark dollar så hittar vi många fonder med en årlig avkastning som överstiger såväl 40 som 50 procent i svensk krona. Fondspararna har valt globalfonder, investmentbolag och mycket USA. Mestadels svenska fondbolag med fokus på hållbarhet.

 

Arkiv

Visa nyheter från