Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Analys Nordamerika - all-time-high trots pandemi

  Våra nyheter 2020-10-07

  Vi har ett av vår tids starkaste börshalvår bakom oss, vi befinner oss mitt i en pågående pandemi, och runt hörnet väntar kanske det mest turbulenta presidentvalet vi varit med om.

 • Svenska börsen tar täten

  2020-10-07

  Den svenska börsen har under september månad fortsatt till nya höjder och breda stockholmsindexet OMXSPI var den 1 oktober uppe på all-time-high. Under månaden steg indexet med 4,3 procent vilket är starkast av alla börser i de utvecklade länderna. För året ligger indexet plus 7 procent vilket även det är i toppen jämfört med övriga index.

 • Analys Japan - Buffet satsar stort på ett Japan i recession

  Våra nyheter 2020-09-07

  Den japanska börsen har likt Sveriges och andra länders börser återhämtat börsnedgången från i våras. Idag den 4 september står indexet Nikkei faktiskt på 0,00 procents utveckling sedan årsskiftet. En återhämtning på 40 procent sedan bottennoteringen den 19 mars.

 • Tillbaka till vardagen och rutiner

  2020-09-07

  Visst är det skönt ändå att vara tillbaka till vardagen och rutiner igen. Med skola, jobb, träning, matlådor och inte minst sparande. Du vet väl att det bästa sättet till ett bra och långsiktigt sparande är att spara lite varje månad och att göra det direkt när lönen kommer in. Så vad väntar du på, starta igång ditt månadssparande redan idag så dras det automatiskt från ditt bankkonto varje månad. Det viktigaste är inte att spara mycket på en gång utan att göra det kontinuerligt. Kolla in vår räknessnurra och ta reda på när du kan nå ditt sparmål.

 • Fondkommentar augusti - Teknikjättarna agerar draglok åt börsen

  2020-09-07

  Börserna fortsatte uppåt även under augusti och Stockholmsbörsen i form av OMXS30 slutade på plus 3,45 procent för månaden. Detta innebär att indexet är -0,31 procent sedan årsskiftet, och alltså har tagit igen i stort sett hela vårens nedgång. Det bredare Stockholmsindexet OMXSPI ligger snäppet före och landar på plus 2,59 procent för året. En stark utveckling måste vi ändå säga och vi är fortfarande förvånade över att återhämtningen gått så snabbt som den gjort. Även om vi tycker att det gått snabbt i Sverige så bleknar vi i jämförelse med USA. Indexet S&P 500 ligger per den 31 augusti 7,44 procent upp sedan årsskiftet. Vi får dock inte glömma att de största bidragarna i USA är teknikjättarna som har agerat draglok för den amerikanska börsen, vi har nämnt det tidigare men bolag som Apple (+71%), Amazon (+82%), Facebook (+40%), med sina enorma börsvärden, får en stor påverkan på de amerikanska indexen. Detta innebär en samlad ökning av börsvärde på närmare 2 900 miljarder dollar, en siffra som är svår att riktigt ta på, och mer liknar ett lands ekonomi än börsuppgången för tre börsbolag.

 • ODIN Sverige C stänger för handel mellan den 14-17 september

  Våra nyheter 2020-09-03

  ODIN Sverige C stänger för handel mellan den 14-17 september. ODIN:s önskan är att alla kunder ska kunna handla fonder i sin egen valuta. I dagsläget handlas vissa fonder i SEK och andra i NOK. ODIN arbetar intensivt med att alla fonder framöver ska kunna handlas i SEK. Mellan den 14:e tom den 17:e september kommer vi att konvertera alla kunders innehav i NOK i fonden ODIN Sverige C NO0008000023 till SEK. Med anledning av detta behöver vi stänga handeln i fonden under denna tid.

 • Analys Europa - Stark återhämtning på många börser, men trögt i Europa

  Våra nyheter 2020-08-11

  Efter den kraftiga börsras som skedde i våras så har flera av världens börser återhämtat sig starkt. Tyvärr har det varit tuffare för länderna i Europa där börserna i genomsnitt låg på minus 11 procent den 31 juli.

 • Stark trend för Teknikfonder

  2020-08-11

  Trots Coronapandemins framfart har företag inom tekniksektorn gått starkt och varit populära att investera i. Många teknikbolag hade redan innan pandemin en stark underliggande tillväxt och har nu med den ökande digitaliseringen, som exempelvis efterfrågan på teknik för hemarbete, online-konferenser och så vidare, fått ytterligare skjuts.

 • Uppåt på börserna och guldpriset på all time high

  2020-08-11

  Juli har varit gynnsamt för Aktiemarknaderna och flertalet börser steg under månaden. Trots att det finns en stor oro för fortsatt smittspridning, eller ”en andra våg” som det talas om, samt hur vardagen ska se ut i framtiden, så ser nuvarande trend ut att kunna fortsätta även under augusti. Det är till stor del de stora stimulanspaketen som fortsätter att gynna börserna, men hur marknaderna kommer reagera när dessa paket succesivt fasas ut, återstår att se.

 • Nya fonder på Fondmarknaden.se

  Våra nyheter 2020-07-06

  Under månaden som gått har vi lagt till flertalet nya fonder i vårt utbud på plattformen.

 

Arkiv

Visa nyheter från