Logga in   |  Bli kund
 
 

Översikt - alla nyheter

 • Inför Årets Fonder 2019 – Nordiska aktörer dominerar och småbolagsfonder levererar i flera kategorier

  Våra nyheter 2019-11-26

  Den första gallringen för att ta fram toppkandidaterna till Årets Fonder 2019 är genomförd och trenden visar att det i år är de nordiska aktörerna som dominerar inom flertalet kategorier. Samtidigt ser vi att de traditionellt starka amerikanska fondbolagen i år har haft svårt att nå toppen. Enligt Mikael Tjäder, VD för Fondab som äger och driver Fondmarknaden.se så kan vi återigen konstatera att de fonder som förvaltas av de svenska och nordiska storbankerna, fortsätter att leverera toppresultat.

 • Flyttstopp inför årsskiftet

  Våra nyheter 2019-11-14

  Fondmarknaden.se kommer att ha ett stopp för in- och utflyttar i andelar och likvid inför årsskiftet. Det görs för att det över årsskiftet inte ska ligga flyttar som inte är färdigställda, då det kan orsaka att ofullständiga uppgifter skickas till dig som kund och till Skatteverket. Flyttanmälningarna tas dock emot som vanligt under denna period men hanteringen av dem återupptas enligt nedan datum.

 • Fortsatt imponerande resultat av Årets Sverigefond 2018

  Våra nyheter 2019-11-07

  Aktiefonden Prior Nilsson Realinvest plockade hem en prestigetitel tidigare i år genom bli utsedd till årets Sverigefond av Fondmarknaden. Men hur har det gått i år?

 • Ökad handel i USA-fonder och inflöden mot tillväxtmarknader

  Våra nyheter 2019-11-05

  Fondmarknaden.se rapporterar i oktobers handelsstatistik för fonder att fonder med USA-fokus varit populär under månaden.

 • Nuvarande fokus gynnar globalfonder

  Våra nyheter 2019-11-05

  Globalfonder är den typen av fonder som är absolut populärast bland de svenska spararna. I dessa tider av oro tycks flera aktörer också föredra fondtypen.

 • Högre företagsvinster än väntat gladde oktoberbörsen

  2019-11-05

  Oktober månad var en bra börsmånad globalt. Högre företagsvinster än väntat i det tredje kvartalet gav kursuppgångar. Marknaden gläds samtidigt åt sänkt amerikansk styrränta och en uppskjuten brexit. Under månaden fortsatte det att komma dubbla budskap om hur handelssamtalen mellan USA och Kina egentligen går.

 • Etiskt har slagit börsen i stort

  Våra nyheter 2019-10-02

  Greta Thunberg har talat i FN, somliga politiker uppmanar till nödläge för klimatet, begrepp som flygskam har uppstått. Miljö och hållbarhet har verkligen varit på tapeten i år. Avkastningsmässigt har det också varit bra att investera etiskt.

 • Det våras för hedgefonder?

  2019-10-02

  Världen har varit väldigt lugn under en lång tid och börsen har klättrat. Givetvis har det varit några mindre dippar men börsen har inte klappat ihop utan stigit år efter år. Det har egentligen varit negativt för hedgefonder som då inte fått bevisa sin nytta.

 • Stark börsmånad med stöd av stimulanser från centralbankerna

  2019-10-02

  September har ett rykte om sig att vara en svag månad för finansmarknaderna, men med facit i hand så skulle man ha köpt till kräftorna. OMXS30 visade en uppgång på drygt 5 procent under månaden, samtidigt som amerikanska S&P 500 avslutade nära sin högsta notering någonsin.

 • Nyhetsbrev September

  Våra nyheter 2019-09-11

  Nyhetsbrev September 2019

 

Arkiv

Visa nyheter från