Fondkommentarer

 • Fortsatt ränte- och inflationsoro skapar lågtryck på börserna

  2022-06-13

  Under inledningen av maj sjönk börsen kraftigt och på bara 6 handelsdagar tappade breda stockholmsindex 9 hela procent. Lyckligtvis återhämtade det sig nästan lika snabbt och när månaden stängdes var det på minus 1,5 procent. Globalindexet MSCI World hade en lugnare resa och var som mest ned 4 procent och stängde månaden på noll.

 • Fortsatta börsnedgångar under april

  2022-05-09

  Breda Stockholmsindexet OMX Stockholm PI fortsatte nedåt även i april och sjönk med ytterligare 4,7 procent och har totalt fallit med 18,5 procent sedan årsskiftet.

 • Återhämtning på flera börser under mars

  2022-04-07

  Flertalet börser har återhämtat sig något under mars efter nedgångarna som kom till följd av att Putin beordrat sina trupper att invadera Ukraina. Kriget i sig verkar inte se ut att ta slut eller lugna ner sig nämnvärt inom närtid, men börserna brukar ha en tendens att frånse krigets hemskheter, och istället fokusera framåt.

 • När Putin tog kriget till Europa

  2022-03-07

  Den 24 februari vaknade vi till de fasansfulla nyheterna av att Vladimir Putin hade valt kriget före diplomatin. Vi var nog alla medvetna om att den väpnade konflikt som pågått sedan 2014 såg ut att förvärras dag för dag, men att Ryssland skulle inleda en fullskalig invasion av i stort sett hela Ukraina var nog oväntat för de flesta av oss. Våra tankar går till hela det Ukrainska folket samt de som drabbats i närområdet.

 • Kraftigt nedåt på stockholmsbörsen under januari

  2022-02-15

  Årets första månad blev en dyster historia på börsen och den svenska börsen placerade sig i bottenskiktet av världens börser. Breda Stockholmsindexet OMXSGI backade med ca 11 procent medans USA:s S&P 500 backade med ca 5 procent. Att Sverige placerar sig i botten är kanske ingen stor överraskning med tanke på den kraftiga uppgång som 2021 bjöd på. När volatiliteten och stökigare börstider slår till så brukar det som rusat kraftigt få sig en hårdare smäll.

 • 2021 – Det starkaste börsåret på över ett decennium

  2022-01-12

  Året 2021 har nu passerat, och december, likt många andra månader under året, kan inställa sig i ledet som en med god avkastning. Breda Sverigeindexet OMXSGI stängde på plus 5,2 procent, Breda USA-indexet Dow Jones stängde på plus 3,8 procent.

 

Arkiv

Visa nyheter från