Fondkommentarer

 • Bankkrasch skrämde börsen ordentligt i mars.

  2023-04-06

  Mars bjöd på en riktig berg-och-dalbana då hårda penningpolitiska signaler från centralbankerna fick marknadsräntorna att stiga i inledningen av månaden. Detta följdes av bankkrasch av tre mindre kända banker i USA som sedan smittade av sig till Europa. En mjukare ton från Federal Reserve samt en lägre räntehöjning än tidigare väntat fick räntorna att falla tillbaka och aktiemarknaden fick ordentlig fart.

 • Svenska börsen något uppåt, globala aktier backade.

  2023-03-10

  I Sverige steg börsen något under årets andra månad samtidigt som USA tappade. Centralbankerna fortsätter att tampas med hög inflation. Har marknaden kanske varit lite väl optimistiska till hur länge denna räntehöjningscykel ska fortsätta?

 • Nytt år nya möjligheter – börsoptimism i januari

  2023-02-13

  Det nya året har startat starkt med breda uppgångar bland aktieindex världen över. Tecken på att inflationen börjar avta på vissa håll i världen samt förhoppning om att centralbankerna börjar närma sig slutet på denna räntehöjningscykel stödjer uppgångarna.

 • Svag avslutning på ett dystert år – Nu blickar vi framåt!

  2023-01-12

  December blev en i mängden av negativa börsmånader år 2022. Breda Stockholmsindex sjönk med 3,95 procent och stängde i och med det på minus 25,15 procent. Som värst såg det ut den 29 september då indexet var minus 34 procent.

 

Arkiv

Visa nyheter från