Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Nyhetsbrev september 2018

  Våra nyheter 2018-09-12

  Den svenska börsen ligger på plus för året efter den senaste uppgången under augusti månad. Vinstnivåerna är över förväntan och i nuläget talar väldigt lite för stora börsnedgångar i närtid. Två uppstickare på Stockholmsbörsen är skogsbolagen SCA och Holmen som har dragit stor nytta av den låga kronkursen och exportmöjligheterna som det har medfört. Förväntan är att kronan fortsatt kommer att vara låg så länge som Riksbanken avstår från att höja räntan. Det kan ge fortsatt fina valutaavkastningar på fonder som handlas i dollar och euro.

 • Storbanker tonar ner finansiell risk efter det svenska valet men förvaltare flyr svenska småbolag

  Våra nyheter 2018-09-10

  Trots att det inte finns något tydligt regeringsalternativ i den svenska politiken finns ingen politisk riskpremie i sikte. Det skriver SEB i sin senaste utgåva av Nordic Outlook.

 • Utsikterna för en förbättring i Turkiet kan vara små - sjukdomsinsikt saknas enligt Alfred Berg

  Våra nyheter 2018-09-10

  Turkiet har fått sänkt kreditbetyg efter den utdragna ekonomiska och politiska krisen. Liran har i det närmaste kollapsat och företagarförtroendet faller*. Är det köpläge i turkiska fonder nu eller har vi bara sett början av krisen?

 • Amerikanska småbolag och teknologi dominerade bland vinnarfonderna i augusti

  Våra nyheter 2018-09-10

  Amerikanska småbolag och teknologifonder har varit ett vinnande tema för fondplaceringar under augusti månad. I den negativa vågskålen fortsätter Turkietfonder ha det fortsatt motigt efter kraftiga fall under året. Även Brasilienfonder sällar sig till förlorarskaren under månaden. Det visar statistik från fondmarknaden.

 • Tufft år för svenska hedgefonder, aktiefokuserade fonder bland undantagen

  Våra nyheter 2018-09-10

  Många svenska räntehedgefonder har haft det tufft under 2018, samtidigt visar aktiefokuserade hedgefonder från fondbolag som Atlant, PriorNilsson och Adrigo på god avkastning. Det framgår av data från Fondmarknaden.se.

 • Tillväxtmarknader tekniskt i ”björnmarknad” är det läge att köpa?

  Våra nyheter 2018-09-10

  Aktier på tillväxtmarknader har utvecklats svagt under senare tid vilket fått index som täcker in länder på dessa marknader att falla så pass mycket att de nu anses vara inne i en teknisk ”björnmarknad”.

 • Swedbank Roburs nya fond ska investera i bolag som förbättrar världen

  Våra nyheter 2018-08-22

  Den 29 maj lanserade Swedbank Robur fonden Swedbank Robur Global Impact. Enligt Robur är det den första fonden i sitt slag i Sverige som uteslutande fokuserar på att investera i bolag vars affärsidéer, produkter och tjänster bidrar till att uppfylla ett eller flera av FN:s 17 globala hållbarhetsmål till år 2030.

 • FAANG-begreppet utmanas av MAGA och WNSSS

  Våra nyheter 2018-08-12

  Håller FAANG-eran på att ta slut och ersättas med andra begrepp? Den senaste tiden har MAGA seglat upp som nytt samlingsnamn för de hetaste techaktierna, men även WNSSS har nämnts.

 • Amerikanska börsen vinnare trots handelskriget - men flera bedömare varnar för självgodhet

  Våra nyheter 2018-08-12

  Världens investerare har hittills utsett en tydlig vinnare och förlorare i det eskalerande handelskriget mellan USA och Kina. Det visar en sammanställning som Finwire gjort. Samtidigt har aktiemarknaden i USA lyckats skaka av sig den geopolitiska risken tack vare att den amerikanska rapportsäsongen för det andra kvartalet långt över förväntan.

 • Har nedgången på tillväxtmarknader skapat köplägen?

  Våra nyheter 2018-08-10

  Den senaste tidens tilltagande oro för ett handelskrig mellan USA och dess stora handelspartners har satt dystra spår i utvecklingen för aktier på tillväxtmarknader och därmed också för tillväxtmarknadsfonder. Men frågan är om det uppstått ett köpläge.

 

Arkiv

Visa nyheter från