Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Nyhetsbrev augusti 2019

  Våra nyheter 2019-08-13

  Nyhetsbrev augusti 2019

 • Fondutbildning – bli en bättre fondinvesterare

  Våra nyheter 2019-08-12

  Att skapa hög avkastning med fonder Vill du lära dig fungerande beslutsmodeller för hög avkastning? Har du svårt att förstå de märkliga kursrörelser som uppstår på börser? Vill du förstå börspsykologi och hur det påverkar dig och andra investerare? Vill du få insikt i hur man sätter samman en smart fondportfölj? Eller hur man tar ett helhetsgrepp på alla sina fondinvesteringar?

 • Analys Räntemarknaden - Värde inom vissa segment

  Våra nyheter 2019-08-12

  Räntemarknaden har gått starkt hittills i år. Eftersom räntor generellt sjunkit i år ihop med minskade kreditspreadar har de flesta obligationerna utvecklats väl. I nuvarande miljö är den förväntade avkastningen för statsobligationer på utvecklade marknader i vissa fall negativ, samtidigt som riskpremien sjunkit betydligt på obligationsmarknaden. Vår bedömning är att det går fortsatt att finna värde i vissa segment, även om risken är klart högre idag överlag jämfört med årsskiftet.

 • USA-orienterade aktiefonder fortsatt populära bland sparare under juli

  Våra nyheter 2019-08-12

  Enligt statistik från Fondab som driver fondhandelsplatsen Fondmarknaden.se köpte kunderna återigen USA-orienterade aktiefonder under juli, i likhet med den föregående månaden.

 • Nyhetsbrev juli 2019

  Våra nyheter 2019-07-23

  Blandad kompott på makrofronten i juni De amerikanska börserna har letat sig uppåt under den senaste månaden och nu står rapportfloden inför dörren. Dow Jones har exempelvis för första gången någonsin stigit över 27 000-nivån. I övrigt riktas blickarna mot president Donald Trump och mäktiga centralbanken Federal Reserve.

 • Analys Sverige - Mindre handelsspänningar talar för exportorienterade Sverige

  Våra nyheter 2019-07-15

  Den svenska börsen har gått starkt sedan årsskiftet, och framförallt i juni med en uppgång om sju procent. Förväntningar om stimulanser från globala centralbanker ihop med framsteg i handelsdiskussionerna mellan USA och Kina gynnade även svenska aktier i juni.

 • Fondmarknaden.se's kunder köpte aktiefonder med fokus på USA i juni

  Våra nyheter 2019-07-15

  Bland de fem mest köpta fonderna på Fondmarknaden i juni var tre aktiefonder med fokus på USA. Detta enligt en fondöversikt.

 • Nyhetsbrev juni

  Våra nyheter 2019-06-12

  Eskalerande handelskonflikt och förväntningar om amerikansk räntesänkning Handelskonflikten mellan USA och Kina har eskalerat från att tidigare enbart handla om import-tullar till hot om exportbegränsningar. Investerarsentimentet har också tyngts av den senaste tidens negativa makrosignaler. Därmed har oron för företagens vinsttillväxt tilltagit.

 • Politisk osäkerhet tynger Europa

  Våra nyheter 2019-06-10

  Europabörserna inledde året starkt men har sedan fallit tillbaka något på ökad osäkerhet där handelskriget mellan USA och Kina starkt färgat av sig på den europeiska börsmarknaden.

 • Nu uppgraderar vi vårt system och ökar kvaliteten på fondinformationen!

  Våra nyheter 2019-06-04

  Under denna vecka kommer vi att göra en del förändringar på vår fondplattform. Vi är väldigt glada över att kunna meddela att vi kommer att implementera fonddata från Morningstar inklusive Morningstar Rating. Förändringen sker den 5 juni och kommer att innebära en ökad kvalitet i fondinformationen, förbättrad riskskala samt införandet av Morningstars Rating.

 

Arkiv

Visa nyheter från