Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Flyttstopp inför årsskiftet

  Våra nyheter 2020-11-16

  Flyttstopp i december/januari 2021 Fondmarknaden.se kommer att införa ett flyttstopp för in- och utflyttar inför årsskiftet. Flyttstoppet görs för att det över årsskiftet inte ska ligga flyttar som inte är färdigställda, då det kan orsaka att ofullständiga uppgifter till Skatteverket som sedan redovisas felaktigt för dig som kund. Flyttanmälningarna tas dock emot som vanligt under denna period men hanteringen av dem återupptas enligt nedan datum.

 • Analys Globalt - Fortsatt oro globalt kring ökad smittspridning

  Våra nyheter 2020-11-09

  Det har inte undgått någon att det har varit ett turbulent år för de globala aktiemarknaderna. Vid årets start låg indexet MSCI World på all-time-high efter ett mycket starkt 2019. Årets inledande veckor var fortsatt positiva och det såg ut att kunna bli ytterligare ett starkt börsår. Men det hade också börjat talas om ett virus som spridits från Kina, Covid-19, och även om det spridits till Europa så visste ingen riktigt vad det betydde, eller hur farligt det var. Sen slog det ner som en blixt, världens alla börser började rasa, vissa dagar tvåsiffrigt, och det var tydligt att man hade insett att detta var något som skulle påverka oss alla. Volatiliteten sköt i höjden och raset fortsatte, det var nästan läskigt att öppna datorn på morgonen för att se hur mycket det skulle rasa just denna dag. Nedgångarna fortsatte fram till den 23 mars, för då hade marknaden bestämt sig att nu var det tillräckligt nedjusterat.

 • Analys Nordamerika - all-time-high trots pandemi

  Våra nyheter 2020-10-07

  Vi har ett av vår tids starkaste börshalvår bakom oss, vi befinner oss mitt i en pågående pandemi, och runt hörnet väntar kanske det mest turbulenta presidentvalet vi varit med om.

 • Analys Japan - Buffet satsar stort på ett Japan i recession

  Våra nyheter 2020-09-07

  Den japanska börsen har likt Sveriges och andra länders börser återhämtat börsnedgången från i våras. Idag den 4 september står indexet Nikkei faktiskt på 0,00 procents utveckling sedan årsskiftet. En återhämtning på 40 procent sedan bottennoteringen den 19 mars.

 • ODIN Sverige C stänger för handel mellan den 14-17 september

  Våra nyheter 2020-09-03

  ODIN Sverige C stänger för handel mellan den 14-17 september. ODIN:s önskan är att alla kunder ska kunna handla fonder i sin egen valuta. I dagsläget handlas vissa fonder i SEK och andra i NOK. ODIN arbetar intensivt med att alla fonder framöver ska kunna handlas i SEK. Mellan den 14:e tom den 17:e september kommer vi att konvertera alla kunders innehav i NOK i fonden ODIN Sverige C NO0008000023 till SEK. Med anledning av detta behöver vi stänga handeln i fonden under denna tid.

 • Analys Europa - Stark återhämtning på många börser, men trögt i Europa

  Våra nyheter 2020-08-11

  Efter den kraftiga börsras som skedde i våras så har flera av världens börser återhämtat sig starkt. Tyvärr har det varit tuffare för länderna i Europa där börserna i genomsnitt låg på minus 11 procent den 31 juli.

 • Nya fonder på Fondmarknaden.se

  Våra nyheter 2020-07-06

  Under månaden som gått har vi lagt till flertalet nya fonder i vårt utbud på plattformen.

 • Tydliga skillnader på de nordiska börserna

  Våra nyheter 2020-06-08

  Mitt under rådande coronakris så kan man se tydliga skillnader på de nordiska börserna. Danska börsen har gått bäst i regionen med en uppgång på nästan 6 procent. Sämst har den norska börsen gått som är minus nästan 18 procent.

 • Modellportföljer - Ett enkelt sätt att spara

  Våra nyheter 2020-05-28

  Vi lanserar nu en helt unik tjänst för färdiga modellportföljer med utvalda fonder där du som kund får notiser om portföljen behöver uppdateras.

 • Coronapandemin slår hårt mot svensk ekonomi

  Våra nyheter 2020-05-08

  Första kvartalet 2020 har minst sagt varit stökigt. Året började starkt och bulltrenden från det starka börsåret 2019 fortsatte. De globala aktiemarknaderna (MSCI World) steg med cirka 3 procent fram till den 20 februari, Stockholmsbörsen (OMXS30) steg under samma period cirka 7 procent.

 

Arkiv

Visa nyheter från