Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra fondnyheter

 • Inför Årets Fonder 2019 – Nordiska aktörer dominerar och småbolagsfonder levererar i flera kategorier

  Våra nyheter 2019-11-26

  Den första gallringen för att ta fram toppkandidaterna till Årets Fonder 2019 är genomförd och trenden visar att det i år är de nordiska aktörerna som dominerar inom flertalet kategorier. Samtidigt ser vi att de traditionellt starka amerikanska fondbolagen i år har haft svårt att nå toppen. Enligt Mikael Tjäder, VD för Fondab som äger och driver Fondmarknaden.se så kan vi återigen konstatera att de fonder som förvaltas av de svenska och nordiska storbankerna, fortsätter att leverera toppresultat.

 • Flyttstopp inför årsskiftet

  Våra nyheter 2019-11-14

  Fondmarknaden.se kommer att ha ett stopp för in- och utflyttar i andelar och likvid inför årsskiftet. Det görs för att det över årsskiftet inte ska ligga flyttar som inte är färdigställda, då det kan orsaka att ofullständiga uppgifter skickas till dig som kund och till Skatteverket. Flyttanmälningarna tas dock emot som vanligt under denna period men hanteringen av dem återupptas enligt nedan datum.

 • Fortsatt imponerande resultat av Årets Sverigefond 2018

  Våra nyheter 2019-11-07

  Aktiefonden Prior Nilsson Realinvest plockade hem en prestigetitel tidigare i år genom bli utsedd till årets Sverigefond av Fondmarknaden. Men hur har det gått i år?

 • Ökad handel i USA-fonder och inflöden mot tillväxtmarknader

  Våra nyheter 2019-11-05

  Fondmarknaden.se rapporterar i oktobers handelsstatistik för fonder att fonder med USA-fokus varit populär under månaden.

 • Nuvarande fokus gynnar globalfonder

  Våra nyheter 2019-11-05

  Globalfonder är den typen av fonder som är absolut populärast bland de svenska spararna. I dessa tider av oro tycks flera aktörer också föredra fondtypen.

 • Etiskt har slagit börsen i stort

  Våra nyheter 2019-10-02

  Greta Thunberg har talat i FN, somliga politiker uppmanar till nödläge för klimatet, begrepp som flygskam har uppstått. Miljö och hållbarhet har verkligen varit på tapeten i år. Avkastningsmässigt har det också varit bra att investera etiskt.

 • Nyhetsbrev September

  Våra nyheter 2019-09-11

  Nyhetsbrev September 2019

 • Räntemarknaden är en bubbla - men inget omedelbart hot att den ska brista enligt bedömare

  Våra nyheter 2019-09-05

  Amerikanska räntefonder har stigit kraftigt på fallande räntor och många bedömare varnar för att det är en bubbla. En lösning i handelskriget mellan USA och Kina skulle kunna få bubblan att brista, men detta ligger långt bort enligt en bedömare och därför föreligger inte något omedelbart hot i närtid att den ska brista, skriver en krönikör på Bloomberg.

 • Analys Tillväxtmarknader - Minskade risker i tillväxtmarknader med sänkta räntor

  Våra nyheter 2019-09-04

  Intresset för tillväxtmarknader har generellt sjunkit, men specifikt för Asien på grund av handelskriget mellan USA och Kina. Även osäkerheten globalt med brexit och den italienska regeringskrisen spelade in, men även de eskalerande demonstrationerna i Hongkong vilket är en nagel i ögat för Kina, inte minst inför 70-årsfirandet av den kinesiska republiken.

 • Atlant Stability Offensiv har parerat stökig börs

  Våra nyheter 2019-09-04

  Den marknadsneutrala hedgefonden Atlant Stability Offensiv tog hem priset som bästa hedgefond 2018. Men hur har det gått i år? Vi har talat med Atlant Fonders chefsförvaltare Anders Kullberg om året hittills och hur utsikterna inför hösten och vintern ser ut.

 

Arkiv

Visa nyheter från