Logga in   |  Bli kund
 
 

Våra blogginlägg

 • Så fungerar utdelningar och fonder

  Den svenska utdelningssäsongen går mot sitt slut. Det betyder att stämmorna har genomförts och utdelningarna har skiljts av. Samtidigt ger detta tillskott för fonderna. Här går vi igenom hur det fungerar. Fonder får naturligtvis mängder med kuponger på dels obligationer men även på aktier. Äger man en aktie får man en kupong varje år om bolaget ger utdelning.

 • Uber mot börsen sätter fokus på teknik

  Trender kommer och går. Nyligen var det hett för teknikbolagen att stå utanför börsen och söka kapital för egen maskin. Företag som Uber, Spotify, Airbnb, Wework med flera önskade inte någon kvartalshets med rapporter, aktiekurser och krav från marknaden. Det var mer bekvämt att resa pengar i privat miljö.

 • Hur har det gått för robotrådgivarna jämfört med Fondmarknadens aktiva portföljer?

  Det är goda tider för robotrådgivning just nu, med många satsningar på olika håll och kanter. Lysa, Avanza, Nordnet och Nordea är några av de aktörer som satsar på området. Danske Bank har också lanserat sin populära robotrådgivare i Sverige och nyligen har även den norska storbanken DNB startat igång en liknande tjänst, vilket visar på att intresset är stort.

 • Därför ska man fondspara istället för att ha sparpengar på ett bankkonto

  Att ha sparpengarna på ett bankkonto ger fördelen att du har snabb åtkomst om du behöver pengarna till oförutsedda utgifter. Fördelarna slutar ungefär där och nackdelarna är dock många.

 • Hur man skall tänka när börsen går ner

  Oktober och november har varit skakiga månader på världens börser. I Stockholm tappade storbolagsindexet OMXS30 9 procent var den sista november ner 4 procent för året. Nedgångar är aldrig roliga, men de utgör ändå bra tillfällen att utvärdera sitt sparande.