Våra blogginlägg

 • Så påverkas beskattning av ISK med anledning av stigande räntor

  Den senaste tiden har marknadsräntorna ökat kraftigt och ligger nu på de högsta nivåerna sedan 2014. Detta påverkar hur din ISK beskattas då skatteberäkningen utgår från statslåneräntan. När börserna dessutom faller som de hittills gjort i år så blir det lite extra kännbart eftersom man på ett ISK, till skillnad från exempelvis fonddepå, betalar skatt oavsett om man gjort vinst eller förlust. Om räntorna fortsätter att stiga så finns det risk att skatten du betalar för din ISK fördubblas eller mer.

 • Så påverkar inflationen och räntehöjningar ditt sparande

  Det talas mycket om ökad inflation och räntehöjningar just nu. Hur påverkar dessa faktorer börsen och i slutändan ditt fondsparande?

 • Hur ska man tänka kring sparande i oroliga tider?

  Oroligheterna i världen och händelseutvecklingen i Ukraina har skapat stor osäkerhet på världens finansmarknader. Börserna var redan innan Rysslands invasion av Ukraina kraftigt nedåt, och den eskalerande situationen gör det än värre. I tider av oro dyker det såklart upp många frågor om hur man ska agera kring sitt fondsparande och det enkla svaret är att det inte finns något facit för hur man ska agera eller hur utvecklingen framåt kommer att bli. Faktum är att det är svårt att egentligen göra någonting mitt i ett läge som detta. Det generella rådet är att alltid ha en bra riskspridning och en bra kontroll på sin risknivå i sitt sparande.

 • Så når du ditt sparmål

  Nytt år och nya möjligheter, dags att komma igång med ditt fondsparande? Här kommer våra bästa tips för ett långsiktigt och lönsamt sparande.

 • Ge bort en gåva som uppskattas mer för varje år som går

  Julklappar med leksaker och prylar i all ära men om du vill ge bort en gåva som bara blir roligare med tiden så är ett fondsparande en bättre idé. Med vår tjänst "Spara som gåva" kan du starta ett månadssparande eller Swisha en engångsinsättning till någon annan, kanske ditt barn eller barnbarn, eller någon annan du tycker om.