Logga in   |  Bli kund
 
 

Ökad handel i USA-fonder och inflöden mot tillväxtmarknader

Fondmarknaden.se rapporterar i oktobers handelsstatistik att fonder med USA-fokus varit mest populära under månaden.

SPPs Aktiefond USA toppar listan med flest köpordrar men återfinns även på säljsidan. Desamma gäller för MSIMs US Advantage Fund som noteras som topp fyra för både flest köp och säljordrar under månaden.

Förutom fonder med USA fokus är det fortsatt populärt med globalfonder, på köpsidan går det även att se en trend mot fonder med fokus på Indien, BRIC och Baltics. Exempel på det är Schroders BRIC och INVLs Baltic Fund, som köpts mycket av kunderna hos Fondmarknaden.se.

Swedbank Robur Ny Teknik och Didner och Gerges Aktiefond Sverige återfinns bland de mest sålda fonderna för månaden. Båda fonderna har genomgått stora förändringar och båda har på senare tid bytt förvaltare.

Didner och Gerges Aktiefond Sverige har historiskt presterat goda resultat, fonden har på sistone bytt förvaltare och haft det tuffare resultatmässigt. Swedbank Robur Ny Teknik bytte för cirka ett år sedan förvaltare och sparare fortsätter att sälja i fonden.

Fondmarknaden.se

Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.