Logga in   |  Bli kund
 
 

En annorlunda sommar ger möjligheter

Sommaren är nu i antågande och något som de flesta av oss längtat efter länge. Men i år blir det tyvärr inte riktigt som vanligt. När flygen står stilla och vi får planera för en semester på hemmaplan finns det ekonomiska möjligheter att dra nytta av.

”Hemester”
Att semestra hemma gör att du sparar in på resor, boende, restaurangbesök och övriga kostnader som alltid tillkommer med utlandssemester. Att ta vara på sin närmiljö, den svenska Allemansrätten och naturen är både bra för din plånbok och miljön.

Skatteåterbäringen

Skatteåterbäringen brukar ofta vara ett bra tillskott på våren och till sommarsemestern. Nu kanske det är ett utmärkt tillfälle att istället spara den? Många har under rådande kris insett värdet av att ha ett bra buffertsparande för oförutsedda händelser. Det är aldrig försent att börja spara, även små summor växer på sikt.

Sparform

Oavsett om du sparar till en större semesterkassa nästa sommar, buffert, boende eller till pensionen så är ISK (Investeringssparkonto) vår absolut vanligaste sparform. ISK är gratis att öppna och du betalar ingen skatt på de vinster du gör utan endast en årlig schablonskatt på kapitalet som finns på kontot. Läs mer om ISK här

Spara i fonder
Att spara i fonder är ett enklare sätt att spara utan att behöva ha djupgående kunskap om olika aktiebolag. Ett vanligt bankkonto ger oftast ingen ränta och är därmed inget bra alternativ för långsiktigt sparande. Med fonder får du en bättre chans till avkastning, och med ränta-på-ränta effekten växer de snabbare över tid.

Välja rätt fonder
Om man vill välja fonder själv så har Fondmarknaden.se Sveriges största fondutbud med cirka 1800 fonder samt verktyg för att hjälpa dig med urvalet. Titta gärna på våra Topp 3 fonder inom varje kategori, så ser du de fonder som vi tycker är bra just nu. Det viktigaste är att du hittar fonder som passar din portfölj och framför allt din riskvilja, så att de speglar din målbild med sparandet. Tycker man att detta är svårt så erbjuder vi två olika tjänster som gör sparandet enklare.

Aktiv Förvaltning eller Modellportföljer
För dig som vill få professionellt stöd i valet av fonder, och inte vill lägga ner så mycket tid på ditt sparande finns våra tjänster; Aktiv Förvaltning eller Modellportföljer.  Dessa är sammansatta av erfarna fondanalytiker som kontinuerligt följer utvecklingen på fondmarknaden och som ser till att portföljen hela tiden är uppdaterad med de fonder som vi anser är bäst just nu, baserat på din riskprofil.


Läs mer om Aktiva Portföljer

Läs mer om Modellportföljer

 

Fondmarknaden.se
Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.