Tillbaka till vardagen och rutiner

Visst är det skönt ändå att vara tillbaka till vardagen och rutiner igen. Med skola, jobb, träning, matlådor och inte minst sparande. Du vet väl att det bästa sättet till ett bra och långsiktigt sparande är att spara lite varje månad och att göra det direkt när lönen kommer in. Så starta igång ditt månadssparande redan idag så dras det automatiskt från ditt bankkonto varje månad. Det viktigaste är inte att spara mycket på en gång utan att göra det kontinuerligt. Kolla in vår räknessnurra och ta reda på när du kan nå ditt sparmål.

Ränta på ränta
Varje insatt krona som växer gör att summan du får avkastning på blir större för varje år som går och där av genererar högre avkastning. 10 procents avkastning på 100 kronor gör att du får 110 kronor och att 10 procent på 110 kronor gör att du får 121 kronor och så vidare. Det är det som kallas ränta-på-ränta effekten och är det fina med långsiktigt sparande.

Svårt att välja fonder?
Vi på Fondmarknaden.se har många bra analysverktyg och tips för att bygga ihop en bra portfölj som passar just dig. I vårt breda utbud kan du inte bara se historisk avkastning utan även välja bland andra kriterier såsom hållbarhet, betyg mm. Inom varje kategori tipsar vi även om våra Topp 3 fonder, som vår Investeringskommitté anser är bra inom sin kategori.

Det viktigaste när du sätter ihop din fondportfölj är att se till så att du hamnar på en risknivå som passar dig och din sparplan.

Modellportföljer
Vi har även färdiga modellportföljer där vi hjälper dig med valet av fonder utifrån din riskvilja och sparlängd. Du har väl inte missat att vi nyligen lanserat våra modellportföljer med en rebalanseringsfunktion där du som kund får notiser när vi gjort förändringar i portföljerna och med ett knapptryck kan välja att hålla din portfölj uppdaterad enligt den senaste fördelningen? Logga in och läs mer om tjänsten här.

Aktiva portföljer
För dig som inte har tid eller intresse att välja fonder själv, kan vi hjälpa dig. Med våra aktiva portföljer behöver du endast svara på ett antal frågor kring din ekonomiska situation och välja risknivå, sen sköter vi fondval och byten över tid åt dig. Läs mer om hur våra aktiva portföljer presterat och fungerar.

Fondmarknaden.se
Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.