Logga in   |  Bli kund
PriorNilsson Realinvest
Kategori Kurs Avkastning i år Risk Betyg
Sverigefonder 3006,52 SEK 16,06 % Jämför Köp
 

Utveckling och avkastning

 • 16,06%
  i år
 • 1,10%
  1 vecka
 • 0,19%
  1 mån
 • 5,52%
  3 mån
 • 13,14 %
  6 mån
 • 12,73%
  1 år
 • 72,87%
  3 år
 • 126,23%
  5 år
 • -
  10 år
Jämför:

Fondabs index:
Branschindex:


Relaterade nyheter

 • PriorNilsson förstärker förvaltningen med ny assisterande portföljförvaltare  

  PriorNilsson förstärker förvaltningen med ny assisterande portföljförvaltare

  PriorNilsson Fonder förstärker förvaltningen med Gustav Sällberg som ny assisterande portföljförvaltare. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Han kommer närmast från Kungsleden i Stockholm och har en bakgrund från bland annat Cushman & Wakefield samt Brummer & Partners.

  Förvaltningsorganisationen inom fondbolaget kommer därmed bestå av fyra personer som täcker totalt fem fonder.  Taggar:

 • PriorNilsson Realinvest steg 3,3 procent i april, ökat i Hexpol, Trianon och Lundbergs  

  PriorNilsson Realinvest steg 3,3 procent i april, ökat i Hexpol, Trianon och Lundbergs

  PriorNilsson Realinvest steg 3,3 procent i april, vilket medför att fonden är upp 16,3 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att fonden har under månaden ökat exponeringen mot konglomeratbolag och investmentbolag samt minskat exponeringen mot fastighetsbolag och skogsindustrin.

  På bolagsnivå rör det sig om ökningar i Hexpol, Trianon, Fortum och Lundbergs samt minskningar i Billerud, SSAB och Fabege.

  De främsta bidragsgivarna under perioden var Lundbergs, Maersk och NCC.

  De största innehaven i fonden var per utgången av månaden SCA, Klövern och Telia med portföljvikterna 9,7, 7,7 respektive 7,3 procent.  Taggar:

 • Inte orimligt att vi ser en lugnande marknad ett tag framöver - PriorNilsson  

  Inte orimligt att vi ser en lugnande marknad ett tag framöver - PriorNilsson

  Med större delen av utdelningsperioden i backspegeln och inga nya företagsdata på ett tag är det inte orimligt att vi ser en lugnare marknad ett tag framöver, bedömer förvaltaren PO Nilsson på PriorNilsson.

  Förvaltaren skriver i en kommentar till marknadsutvecklingen i april att det var ytterligare en väldigt positiv månad för aktiemarknaderna.

  Riksbanken meddelade under månaden att tidpunkten för eventuella räntehöjningar skjuts framåt. Det ledde till en kronförsvagning, vilket är ett stöd för många svenska exportorienterade bolag.

  Inga nyheter som dämpade riskaptiten kunde skönjas, och fokuset var på rapportperioden.

  "Tittar vi på verkstadsbolagen kan man inte urskilja några tydliga negativa effekter eller bli orolig för den närmaste tiden. Bilrelaterade delar av bolagens verksamhet var ett undantag. Orderingången för verkstadsbolagen ser i allmänhet bra ut och kommentarer från företagsledningarna ter sig inte oroväckande", förklarar PO Nilsson och fortsätter:

  "Analytikerkåren behöver således inte justera sina estimat i någon större omfattning på den informationen som kommit från bolagen".

  Från fondbolagets håll anser man att de bolag som överträffade förväntningarna mest var Volvo samt Ericsson. Nokia och Danske Bank stod istället för rapportbesvikelser.  Taggar: • Linjegraf
 • Områdesgraf
 

Innehav och fördelning


 

Avgifter och handelsrutiner

 

Placeringsinriktning

Målsättningen för Realinvest är att uppnå en långsiktigt god kapitaltillväxt på de berörda aktiemarknaderna, som överträffar den genomsnittliga utvecklingen för den typ av bolag fonden investerat i. Detta görs genom att bedriva en aktiv förvaltning oberoende av index. Vi investerar i bolag på deras egna meriter och inte för att de är med i ett index. Vi placerar utifrån hur ett bolags framtida värdering står i relation till den rådande marknadsvärderingen, baserat på en grundläggande analys. Med de grunderna tror vi att vi kan undvika bubblor som uppstår när vissa aktier får ett för högt pris i förhållande till sin faktiska intjäning och till företagens fundamentala värden. Vi har också genom många års erfarenhet lärt oss att utnyttja kursfluktuationer som uppkommer av psykologiska effekter i samband med oro på marknaderna eller speciella händelser. Att kunna välja de aktier vi tror på och att våga ta ställning till våra bästa idéer är några av fördelarna med att vara ett fristående fondbolag. Vi är långsiktiga, vi tänker självständigt och vi har tålamod. Fondens samtliga möjligheter och restriktioner finns beskrivna i informationsbroschyren med fondbestämmelser.

Fondens startår: 2013-09-02 Fondens Bolag: PriorNilsson FondStorlek: 627,40 milj SEK
 

Utveckling 2019

Topp 3 inom kategorin Sverigefonder