Nyhetsbrev juli 2019

Blandad kompott på makrofronten i juni
De amerikanska börserna har letat sig uppåt under den senaste månaden och nu står rapportfloden inför dörren. Dow Jones har exempelvis för första gången någonsin stigit över 27 000-nivån. I övrigt riktas blickarna mot president Donald Trump och mäktiga centralbanken Federal Reserve.
Läs mer

Analys Sverige - Mindre handelsspänningar talar för exportorienterade Sverige
Den svenska börsen har gått starkt sedan årsskiftet, och framförallt i juni med en uppgång om sju procent. Förväntningar om stimulanser från globala centralbanker ihop med framsteg i handelsdiskussionerna mellan USA och Kina gynnade även svenska aktier i juni.
Läs mer


Fondmarknaden.se's kunder köpte aktiefonder med fokus på USA i juni
Bland de fem mest köpta fonderna på Fondmarknaden.se i juni var tre aktiefonder med fokus på USA. Detta enligt en fondöversikt.

Den amerikanska börsen har gått starkt hittills i år, och gått bättre än såväl europeiska som asiatiska aktiemarknader. Börsindexet Dow Jones Industrial Average är för första gången nu på nivåer över 27 000 punkter.

Läs mer


Passiv aktieförvaltning tar marknadsandelar
Passivt förvaltade aktiefonder har noterat inflöden på 39 miljarder dollar i USA såhär långt under 2019, medan investerare tar ut rekordmängder från aktivt förvaltade aktiefonder. Det framgår av en analys från investmentbanken J.P. Morgan, som bedömer att passiva fonder står för 60 procent av aktiefondsförmögenheten i USA.

Kontentan blir att aktivt förvaltade fonder har en marknadsandel på 20 procent inom detta segment, eftersom kvantitativa aktiefonder som följer trendföljande modeller beräknas ha en marknadsandel på lika mycket.

Läs mer


Skapa hög avkastning med fonder - Unik utbildning 26 sep

Vill du lära dig fungerande beslutsmodeller för hög avkastning? Vill du förstå börspsykologi och hur det påverkar dig och andra investerare?
Vill du få insikt i hur man sätter samman en smart fondportfölj?

Det och mycket annat får du lära dig på denna unika utbildning den 26:e september. Den är exklusivt för kunder på Fondmarknaden.se och riktar sig till fondinvesterare, nybörjare eller erfaren. Oavsett kunskapsnivå kommer du att få nya viktiga insikter om fondportföljer, fondstrategier och hur marknadens psykologi fungerar.

Läs mer

Till nyhetbrevet för juli månad


Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.