offensive

Portfölj med hög risk

Offensiv ger dig ett sparande med hög risk. Fondportföljen är lämplig för dig som känner dig bekväm med stora svängningar och har en längre sparhorisont.

Portföljen investerar globalt vilket innebär att den kommer innehålla fonder som investerar på olika marknader världen över.

I normalfallet är portföljen investerad 100 procent i aktiefonder, men skulle vi anse att det är nödvändigt så kan vi också sänka andelen aktier och istället investera i räntefonder eller hedgefonder.

Portföljens jämförelseindex är MSCI World vilket är ett samlat index av de största börserna i världen.

Allokering och historik

Nedan finner du data kring allokering och historik för denna portfölj, du kan även ladda ner produkblad för mer information.

Aktiefonder

Räntefonder

Hedgefonder

Se produktblad

Så funkar aktiva fondportföljer

För att använda aktiva fondportföljer behöver du först registrera dig som kund och öppna en valfri depå.

Varför aktiv fondportfölj?

En aktivt förvaltad portfölj passar dig som vill ha en professionellt förvaltad portfölj där du själv slipper följa marknaden och göra ändringar och fondbyten. Vi erbjuder fyra olika fondportföljer som vi aktivt förvaltar åt dig. Genom att svara på några frågor kring din ekonomiska situation, riskvilja och sparhorisont hjälper vid dig att hitta rätt risknivå för ditt långsiktiga sparande.

Ingen bindningstid

En aktiv fondportfölj kan kopplas till alla depåtyper på Fondmarknaden.se. Du kan när som helst avsluta tjänsten om du inte är nöjd. Fria insättningar och uttag i tjänsten för de depåtyper som tillåter det.

Insättningskrav och priser

Du kan månadsspara i våra aktiva fondportföljer från 500 kr i månaden eller engångsvis från 5000 kr. Se vår prislista för mer information kring kostanden av tjänsten.

Investeringskommittén

Vår investeringskommitté har över 50 års samlad erfarenhet från finansbranschen och det ligger ett grundligt arbete i att ta fram just rätt fonder för varje portfölj. Kommittén bevakar löpande de större finanshusens syn på omvärlden och analyserar regelbundet både marknadsläget och ser över innehaven. Som stöd använder investeringskommittén analysinstrument från flera banker, fondbolag, analyshus och andra oberoende marknadsbevakare samt Morningstar.

Så arbetar vi med förvaltningen

Utifrån respektive fondportföljs riskprofil, kombinerad analysen, beslutar vi om fondportföljens sammansättning. För oss är det viktigt att vi erbjuder väldiversifierade portföljer för att inte ta för stora risker i ett enskilt land, region eller sektor. Oavsett vilken av portföljerna man väljer så får man en väldiversifierad portfölj som innehåller fonder som investerar inom olika länder, sektorer och tillgångsslag. Efter beslut om fondportföljens sammansättning viktar vi om innehaven och köper eller säljer fonder.

Policy för hållbarhetsrisker

Max Matthiessen Värdepapper AB, som äger och driver fondhandelsplatsen www.fondmarknaden.se, har i enlighet med disclosureförordningen (Förordning (EU) 2019/2088) tagit fram en policy med syftet att beskriva integrationen av hållbarhetsrisker i förvaltningsprocessen för Aktiva Fondportföljer.

Läs hela vår Policy för hållbarhetsrisker.