Logga in   |  Bli kund
 
 

Nyhetsbrev augusti 2019

Centralbankerna satte tonen i juli
Sommarens nyhetsflöde har präglats av Federal Reserves U-sväng i penningpolitiken, den upptrappade handelsdispyten mellan USA och Kina samt rapportsäsongen för andra kvartalet.
I slutet av juni kom USA och Kina överens om att få igång handelssamtalen på nytt i utbyte mot eftergifter från båda sidor. Efter att juli avslutats med vad som av Vita huset beskrevs som "konstruktiva" handelssamtal i Shanghai dröjde det dock inte länge innan Trump kritiserade Kina i en serie Twitter-inlägg.
Läs vår fondkommentar

Analys räntemarknaden - Värde inom vissa segment
Räntemarknaden har gått starkt hittills i år. Eftersom räntor generellt sjunkit i år ihop med minskade kreditspreadar har de flesta obligationerna utvecklats väl. I nuvarande miljö är den förväntade avkastningen för statsobligationer på utvecklade marknader i vissa fall negativ, samtidigt som riskpremien sjunkit betydligt på obligationsmarknaden. Vår bedömning är att det går fortsatt att finna värde i vissa segment, även om risken är klart högre idag överlag jämfört med årsskiftet.
Läs mer

 
USA-orienterade aktiefonder fortsatt populära bland sparare under juli
Enligt statistik från Fondab som driver fondhandelsplatsen Fondmarknaden.se köpte kunderna återigen USA-orienterade aktiefonder under juli, i likhet med den föregående månaden.
Läs mer

Vad innebär låga räntor för fondsparare?
Den amerikanska centralbanken sänkte nyligen räntan för första gången sedan 2008. Om det innebär mer expansiv penningpolitik i framtiden återstår att se, men flera aktörer på finansmarknaden har nu positionerat sig för låga räntor under överskådlig framtid.
Läs mer

 

Till nyhetbrevet för augusti månad


Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.