Logga in   |  Bli kund
970.jpg

Fondpaket_Medelrisk.jpg

Fondnyheter

 • Nordiska hedgefonder ökade med 3 procent i första kvartalet  

  Nordiska hedgefonder ökade med 3 procent i första kvartalet

  Nordiska hedgefonder ökade med 0,5 procent i snitt under mars månad och fonderna har därmed ökat 3 procent under det första kvartalet. Det framgår av det index som Hedge Nordic beräknar.

  91 procent av fonderna i Norden har rapporterat in avkastningssiffror för mars.

  Det väsentligt bredare indexet som beräknas av Hedge Fund Research visade på en uppgång i det första kvartalet på 5,7 procent. Det är den bästa starten för hedgefonder sedan 2006.


  Referenser:
  Källa 1  


  Taggar:
  #hedgefunds   #stocks  

 • SEB flaggar ned i Bure  

  SEB flaggar ned i Bure

  SEB Investment Management har minskat sitt ägande i investmentbolaget Bure Equity till 4,91 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.  Taggar:
  #financials   #insider  

 • Swedbank Robur har valt ny ordförande  

  Swedbank Robur har valt ny ordförande

  Swedbank Roburs stämma har enligt ett pressmeddelande valt den tidigare styrelseledamoten Joachim Spetz till ny ordförande i fondbolaget.

  Han uppges under många år ha haft ett flertal styrelseuppdrag och ledande befattningar inom finansbranschen, främst inom fond- och kapitalförvaltning.

  Joachim Spetz axlar sin nya roll som ordförande för Swedbank Robur i samband med det konstituerande styrelsemötet den 17 april 2019.  Taggar:
  #bank   #financials   #mutualfunds  

 • Fidelity Global Financial Services steg 9,6 procent i första kvartalet, köpte in sig i två bolag  

  Fidelity Global Financial Services steg 9,6 procent i första kvartalet, köpte in sig i två bolag

  Fidelity Global Financial Services A-Dis-EUR utvecklades positivt i det första kvartalet med en uppgång om 9,6 procent. Detta i linje med jämförelseindexet.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att den finansiella sektorn utvecklades väl under perioden men gick svagare än den breda marknaden. Samtliga delsektorer som inryms under finanssektorn avslutade kvartalet på plus.

  För fondens del hörde SS&C Technologies, Worldpay och Ingenico till de främsta bidragsgivarna till den relativa avkastningen.

  Worldpay som är verksamma inom betallösningar steg på nyheten om ett samgående med Fidelity National Information Services, en affär som värderas till cirka 35 miljarder dollar. Det uppges vara en av de största affärerna hittills på betalområdet som växer kraftigt.

  På minussidan märktes främst innehaven i Caixabank, Banco Macro och KB Financial Group.

  Caixabank backade på regulatorisk oro runt Basel-normer i Spanien. Från förvaltarhåll anser man fortsatt att banken är välskött med en bra ledning.

  Ett nytt innehav i fonden är det i China Life Insurance, det största livsförsäkringsbolaget i Kina. Företaget anses ha en god finansiell ställning, ett starkt varumärke och ett solitt distributionsnätverk.

  SS&C Technologies som var kvartalets vinnaraktie är även ett nytt innehav. Företaget bedöms ha en stark position i automatiseringsarbete för finansbolag samt en attraktiv tillväxtprofil.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Fidelity Greater China ökade 17,1 procent i första kvartalet, har gått bättre än index  

  Fidelity Greater China ökade 17,1 procent i första kvartalet, har gått bättre än index

  Fidelity Greater China A-USD ökade 17,1 procent i första kvartalet, medan jämförelseindexet steg 15,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att sentimentet gentemot kinesiska aktier stärktes under perioden mot bakgrund av framsteg i handelsdiskussionerna mellan USA och Kina samt inhemska tillväxtsatsningar.

  Fonden utvecklades väl under perioden samt bättre än jämförelseindexet, vilket hänförs till gynnsamma aktieval inom hälsovårdssektorn. Vissa konsumtionsrelaterade innehav samt IT-bolag bidrog även positivt till den relativa avkastningen.

  På bolagsnivå hörde Kweichow Moutai, New Oriental och Kingsoft till de främsta bidragsgivarna.

  Bryggerijätten Kweichow Moutai steg på ökad försäljningsvolym, högre genomsnittliga försäljningspriser och kontrollerad kostnadsökning.

  På minussidan märktes framförallt innehavet i Industrial and Commercial Bank of China, vars kvartalsresultat tyngdes av bland annat svag tillväxt i insättningar samt ökade kreditkostnader.

  Från förvaltarhåll framhåller man att banken är väl skött, samt att banken har en stark finansiell position.

  Förvaltarteamet är fortsatt positiva till investeringstemat New China, med positiva tillväxtutsikter för vissa sektorer till följd av teknologiska framsteg, förändrade konsumentbeteenden och flexibla verksamhetsstrategier. Portföljen fortsätter att ha en tyngdpunkt mot aktier inom IT, konsument och kommunikationstjänster.  Taggar:
  #mutualfunds  

 • Fidelity Global Consumer Industries steg 15,8 procent i första kvartalet, har köpt in sig i Booking Holdings och Infineon  

  Fidelity Global Consumer Industries steg 15,8 procent i första kvartalet, har köpt in sig i Booking Holdings och Infineon

  Fidelity Global Consumer Industries A-EUR steg 15,8 procent i det första kvartalet, medan jämförelseindexet ökade 14,4 procent. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

  Förvaltarteamet skriver i en kommentar att globala aktiemarknader steg under perioden med anledning av mjukare centralbanker, framsteg i handelsdiskussionerna mellan USA och Kina samt hälsosamma företagsvinster.

  Fonden utvecklades väl och bättre än jämförelseindex under perioden, vilket hänförs till framförallt en övervikt mot textil, kläder och lyxsektorn.

  LVMH, PVH och Tiffany & Company hörde till de främsta bidragsgivarna, medan innehaven i Philip Morris, EssilorLuxottica och Kroger tyngde.

  LVMH steg på en positiv kvartalsrapport. Från förvaltarhåll anser man att bolaget har ett starkt varumärkesmomentum på flera marknader och genom flera produktlinjer. Vidare har fortsatta investeringar bidragit till att man upprätthållit sin marknadsledande position.

  Ett nytt innehav som initierades under perioden är det i resebolaget Booking Holdings. Bolaget har ökat sina marknadsandelar på internationella marknader, och bedöms ha ett förnyat fokus på varumärkesannonsering.

  Man har även köpt in sig i Infineon Technologies som upplevs vara attraktivt värderat.  Taggar:
  #mutualfunds  


Våra fondnyheter

 • Öppettider i påsk  

  Öppettider i påsk

  Kundsupportens öppettider i påsk:

  Skärtorsdagen den 18 april: 09:00-12:00
  Långfredagen den 19 april: Stängt
  Annandag påsk den 22 april: Stängt

  Glad påsk önskar vi på Fondmarknaden.se!

 • Nyhetsbrev april 2019  

  Nyhetsbrev april 2019

  Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars
  Den amerikanska börsen fortsatte att stiga i mars medan uppgångstakten dämpats något sedan botten vid jul. Investerarna får vänta allt längre på ett handelsavtal mellan USA och Kina men positiva signaler därifrån gör att marknaden fortsatt inkasserar att ett avtal går i lås. Oron över en global konjunkturavmattning har dämpats. Positiva makrosignaler i början av april gav fortsatt stöd till börsuppgången. Det har till exempel skapat fler jobb i USA än väntat i mars. Läs mer

  Analys Nordamerika: Lägre värderingar, fortsatt ekonomisk tillväxt och avmattning i handelskrig talar för USA
  USA-börsen hade det tufft i fjol men har inlett året starkt. Det amerikanska börsindexet S&P 500 är hittills i år upp nästan 15 procent. Uppgången sker mot bakgrund av mjukare centralbanksuttalanden den senaste tiden där den europeiska centralbanken såväl som den amerikanska har dragit ned marknadens räntehöjningsförväntningar, vilket bidragit till börsuppgången globalt. Läs mer


  Fondmarknadens kunder köpte globalfonder i mars
  Bland de tio mest köpta fonderna på Fondmarknaden i mars var fyra globala aktiefonder, ihop med en global obligationsfond. Detta enligt en fondöversikt.

  Kundernas tilltro till globalfonderna sker mot bakgrund av en global tillväxtavmattning, samtidigt som de största centralbankerna nu intagit en mjukare hållning vad gäller potentiella räntehöjningar.  Läs mer

  Hur har det gått för robotrådgivarna jämfört med Fondmarknadens aktiva portföljer?
  Det är goda tider för robotrådgivning just nu, med många satsningar på olika håll och kanter. Lysa, Avanza, Nordnet och Nordea är några av de aktörer som satsar på området.

  Danske Bank har också lanserat sin populära robotrådgivare i Sverige och nyligen har även den norska storbanken DNB startat igång en liknande tjänst, vilket visar på att intresset är stort. Läs mer

  Till nyhetbrevet för april månad


  Är du kund men får inte våra nyhetsbrev? Kontrollera i så fall att du har en aktuell e-postadress registrerad på ditt konto. Om dina problem kvarstår vänligen kontakta oss på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: info@fondmarknaden.se så hjälper vi dig.

  Är du inte kund ännu men vill börja prenumerera på våra nyhetsbrev, då kan du anmäla dig på nedan sida.

  Till Fondmarknaden.se:s nyhetsbrev

 • Lägre värderingar, fortsatt ekonomisk tillväxt och avmattning i handelskrig talar för USA  

  Lägre värderingar, fortsatt ekonomisk tillväxt och avmattning i handelskrig talar för USA

  USA-börsen hade det tufft i fjol men har inlett året starkt. Det amerikanska börsindexet S&P 500 är hittills i år upp nästan 15 procent. Uppgången sker mot bakgrund av mjukare centralbanksuttalanden den senaste tiden där den europeiska centralbanken såväl som den amerikanska har dragit ned marknadens räntehöjningsförväntningar, vilket bidragit till börsuppgången globalt. Den amerikanska ekonomin väntas växa fortsatt starkt jämfört med många andra delar av världen, även om det finns risk för att ledande indikatorer kan ha toppat. Samtidigt är förväntningarna inför den stundande rapportsäsongen i USA relativt lågt ställda, vilket kan utlösa ytterligare uppgång. Värderingarna som ligger strax under det femåriga genomsnittet är inte heller särskilt höga.

  Räntekurvan har inverterats

  Detta har resulterat i att långräntorna fallit tillbaka väldigt hastigt. Räntekurvan i USA har inverterats för första gången sedan 2007, vilket betyder att den längre 10-årsräntan handlas under 3-månadersräntan. Spreaden mellan just tremånadersräntan och tioårsräntan har uppvisat den historiskt starkaste korrelationen mellan en invertering och en kommande recession. Det finns dock marknadsaktörer som ser positivt på den amerikanska ekonomin, med argumentet att data pekar på att ekonomin i landet är hälsosam.

  Framsteg i handelskriget

  Vidare har det gjorts framsteg vad gäller handelsdiskussionerna mellan USA och Kina. Flera bedömare tror även att ett handelsavtal mellan länderna är närmare efter Mueller-rapporten med ett positivt utfall för den sittande presidenten Donald Trump.

  USA:s och Kinas samtal uppges gå framåt på samtliga punkter. Kina skall även tagit ett kliv för att blidka USA när det gäller tekniköverföring. Detta i ljuset av att USA har anklagat Kina för att stjäla immateriella tillgångar och tvinga amerikanska bolag att genomföra tekniköverföringar. Många bedömare pekar på att ett ingånget handelsavtal kan förbättra konjunkturutsikterna och agera börsbränsle.

  De amerikanska teknikjättarna

  Förutom de makroekonomiska förutsättningarna är det en viktig fråga om de amerikanska teknikbolagen kommer leverera under 2019. IT-sektorn utgör den klart största delen av den amerikanska marknaden, med jättar som Apple, Microsoft och Amazon.

  Ett krav som lyfts upp av den politiska vänsterkanten i USA är att man ska bryta upp teknikjättarna. Dagens stora tech-bolag anser de har för mycket makt över ekonomin, samhället och demokratin i landet. Donald Trump är negativt inställd till det föreslagna konceptet, men i samband med varje skandal uttrycks missnöje globalt. Med ett presidentval på ingång är det tänkbart att liknande förslag lyfts upp igen för att blidka väljare.

  Summering


  Många bedömare är dock fortsatt optimistiska kring den amerikanska ekonomin. Det kombinerat med att sannolikheten ökat för ett handelsavtal mellan USA och Kina talar för ett fortsatt bra sentiment för amerikanska aktier. Vidare är förväntningarna på det första kvartalet för de amerikanska börsbolagen i dagsläget lågt ställda, vilket kan resultera i positiva överraskningar i USA framöver.

  Möjligheter
  + Nedrevideringar av bolagsvinsterna under början av 2019 har medfört lägre förväntningar
  + Den amerikanska ekonomin väntas växa i fortsatt god takt framgent
  + Handelskriget mellan USA och Kina är närmare en lösning

  Hot
  - En avmattning i den amerikanska ekonomin
  - Finns vissa signaler på recession som en inverterad räntekurva, samtidigt kan många ledande indikatorer ha toppat
  - En svag rapportsäsong nu i Q1 med försämrad guidance för helåret

   

  Artikeln är producerad av nyhetsbyrån Finwire i samarbete med Fondmarknaden.se

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 • Fondmarknadens kunder köpte globalfonder i mars  

  Fondmarknadens kunder köpte globalfonder i mars

  Bland de tio mest köpta fonderna på Fondmarknaden i mars var fyra globala aktiefonder, ihop med en global obligationsfond. Detta enligt en fondöversikt.

  Kundernas tilltro till globalfonderna sker mot bakgrund av en global tillväxtavmattning, samtidigt som de största centralbankerna nu intagit en mjukare hållning vad gäller potentiella räntehöjningar.

  Swedbank Robur Access Global, Morgan Stanley Opportunity Fund och SPP Fonder Global Solutions hörde till de mest köpta fonderna under månaden.

  Carnegies Sverigefond som Simon Blecher förvaltar var även populär under månaden hos Fondmarknaden.se's kunder.

  På säljsidan återfinns bland annat Catella Hedgefond, Cliens Mixfond och Lannebo Småbolag.

  Fondbolaget Spiltans Högräntefond var den mest handlade fonden under perioden, följt av två globalfonder från Morgan Stanley och Didner & Gerge. Det noterades även stor handel i Spiltan Räntefond Sverige.  Fondmarknaden.se

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

 • Hur har det gått för robotrådgivarna jämfört med Fondmarknadens aktiva portföljer?  

  Hur har det gått för robotrådgivarna jämfört med Fondmarknadens aktiva portföljer?

  Det är goda tider för robotrådgivning just nu, med många satsningar på olika håll och kanter. Lysa, Avanza, Nordnet och Nordea är några av de aktörer som satsar på området. Danske Bank har också lanserat sin populära robotrådgivare i Sverige och nyligen har även den norska storbanken DNB startat igång en liknande tjänst, vilket visar på att intresset är stort.

  Det finns andra robotrådgivningstjänster som inte uppbackas av någon större bank, och de har ökat betydligt i antal de senaste åren. Ett exempel på det är Lysa, som både den tidigare finansministern Anders Borg samt Cevian-chefen Christer Gardell investerat i.

  Finansinspektionens hållning är att automatiserade tjänster kommer sannolikt att spela en allt större roll på finansmarknaden. Samtidigt drog myndigheten igång en granskning i fjol i syfte att kartlägga området. En punkt var hur tjänsterna tog betalt för robotrådgivningen, men det ska tilläggas att myndigheten uppgav då att man inte hade några farhågor kring området.

  Tjänsterna tar generellt sett betalt för robotrådgivningen ovanpå fondavgifter och eventuella administrationsavgifter. En fördel med robotrådgivning är att man slipper vara aktiv när det kommer till att köpa och sälja fonder, utan robotrådgivningen optimeras efter sparbehoven.

  Avgiften för robotrådgivare varierar, men för de billigare ligger förvaltningsavgiften på runt 0,4 procent. Avgifterna är alltså normalt sett lägre än i aktivt förvaltade fonder. De är dock fortsatt högre jämfört med vad de största amerikanska aktörerna erbjuder, däribland Betterment och Wealthfront.

  Robotrådgivningen har ingen lägre historik och eftersom de skräddarsyr fondportföljer för individer finns det därmed ingen enhetlig avkastningssiffra för en specifik tjänst.

  De största robotrådgivningstjänsterna menar att de själva presterar bättre än de flesta aktivt förvaltade portföljerna om man ser historiskt.

  Samtidigt framgår det att Betterment-portföljer, som ses som en föregångare ur många avseenden på området, hade det tufft i slutet av 2018 i samband med börsturbulensen. Det är naturligt givet att de underliggande fonderna i dessa tjänster är oftast indexfonder i syfte att pressa ned priset på tjänsten.

  Således, när börsen eller ränteinvesteringar går svagt gör även dessa portföljer komponerade av robotrådgivare det också. Samtidigt går portföljen sämre än de underliggande innehaven till följd av avgiften som läggs ovanpå. Föreslås en hög allokering mot en enskild fond som det går att köpa själv, samtidigt som tjänsterna saknar förmåga att erbjuda aktiv förvaltning, är då frågan om kunden erhåller något riktigt mervärde av tjänsten.

  Fondmarknaden erbjuder sparare aktiva sammansatta fondportföljer. Fondportföljerna presterade bra under 2018, där 3 av 4 överpresterande sitt respektive jämförelseindex (efter avgifter). En stor del av överavkastningen jämfört med index kom utifrån hur vi med aktiv förvaltning lyckades parera den stora turbulensen på aktiemarknaderna och den stora sell-off på obligationsmarknaden under det fjärde kvartalet.

  Exempelvis så presterade Fondmarknadens Offensiva portfölj en positiv årsavkastning på 0,2 procent (efter avgifter), jämfört med sitt jämförelseindex MSCI World NR som presterade -1,15 procent i svenska kronor.

  Vid stora rörelser så kunde vi snabbt upptäcka hur portföljen var exponerad mot de risker som uppenbarade sig på marknaderna. Fördelen med vårt aktiva tillvägagångssätt visade sig då att vi snabbt kunde justera risknivån till flera nivåer under jämförelseindex, genom att allokera in defensiva aktiefonder med diversifierade valutor. När marknaderna gått ned kraftigt kunde vi justera om igen då vi såg möjligheter i undervärderade marknader, säger Nils Thulin, Kapitalförvaltare på Fondmarknaden.se.

  Till skillnad från robotrådgivning som främst arbetar med portföljteori, så tillämpar vår aktiva förvaltning utöver portföljteori även makroöversyn, fundamental analys samt allokeringsstrategi.

   

  Fondmarknaden.se

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

   

   

 • Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars  

  Fokus på positiva nyheter drev börserna vidare uppåt i mars

  Den amerikanska börsen fortsatte att stiga i mars medan uppgångstakten dämpats något sedan botten vid jul. Investerarna får vänta allt längre på ett handelsavtal mellan USA och Kina men positiva signaler därifrån gör att marknaden fortsatt inkasserar att ett avtal går i lås. Oron över en global konjunkturavmattning har dämpats. Positiva makrosignaler i början av april gav fortsatt stöd till börsuppgången. Det har till exempel skapat fler jobb i USA än väntat i mars.

  Amerikanska inköpschefer inom industrin visade sig dessutom vara mer positiva än väntat. Glädjande var också att antalet varsel i USA var lägre i mars än i februari, enligt Challenger-statistik.

  Vid horisonten finns dock några mörka moln. I slutet av mars var att den amerikanska räntekurvan inverterad, vilket historiskt pekar på en förestående konjunkturnedgång. Federal Reserve, den amerikanska centralbanken har också gått ut med en mer försiktig ekonomisk prognos.

  Sammanfattningsvis kan sägas att investerare har tagit fasta på positiva nyheter och tagit lättare på negativa nyheter. Deutsche Bank varnade nyligen för att den synkroniserade globala tillväxten har kollapsat.


  Europa

  Storbritannien hänger på övertid kvar i EU och det är fortfarande oklart om landet kommer att lämna unionen med ett avtal eller bli utsparkade i en så kallad hård brexit. En öppning i skrivande stund är att skjuta på landets utträde till den sista juni.

  För brittiskt vidkommande har det kommit blandade makrodata. Tjänstesektorn har fallit i kontraktion enligt inköpschefschefer, medan marknaden trodde på fortsatt expansionsläge. Även byggsektorn för landet fortsatte ned i kontraktion. Däremot har industrin överraskande stigit och visar fortsatt expansion.

  Även för regionen som helhet har det kommit blandade makrodata. Den tyska industriorderingången sjönk mer än väntat i februari vilket dämpade börshumöret. En enskild bransch som lyfts fram är fordonsbranschen. I siffror har detta synts i minskad bilförsäljning på den viktiga kinesisiska marknaden. Branschen i sig står också inför utmaningen att ställa om till eldrift men även att ta kostnader för att ställa om till högre utsläppskrav inom unionen.

  I slutet av månaden förbättrades dock det tyska affärsklimatet mer än väntat vilket ljusnade bilden något.

  Marknaden har påverkats positivt av de positiva konjunktursignalerna från dragloken Kina och USA. En enskild delmarknad som kan lyftas fram är att Italiens industri kommer allt längre från expansionsstrecket och ännu inte tagit sig ur recessions-läge.


  Tillväxtmarknaderna

  Tillväxtmarknaderna fick draghjälp från Kina under månaden men även den positiva tonen gällande handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Därtill lättnader inom penningpolitiken, finanspolitiska stimulanser och måttliga förväntningar på räntehöjningar i USA.

  I början av april kom det dock lite smolk i glädjebägaren av att två sydkoreanska jättar, Samsung och LG vinstvarnade med kort mellanrum. Samsung anger bland annat fallande priser på chip och en nedgång i efterfrågan på displayer som orsak till att vinsten i det första kvartalet väntas bli lägre än väntat.

  Aktiemarknaden i Brasilien såg en andhämtningspaus efter den starka uppgången tidigare under året. I grannlandet Argentina gick e-handelsbolaget Mercadolibre starkt efter starka kvartalssiffror.

  Teknikaktier gick bra men även materialsektorn var stark, bland annat på grund av stigande järnmalmspriser.

  Banksektorn hade en svag utveckling. Ryska Sberbank såg korrektion i linje med den breda marknaden på förnyade sanktioner från USA.

  Från Afrika märks en god uppgång inom kommunikationstjänster samt guldbolag.


  Kina

  Den kinesiska börsen genom Shanghai-indexet har stigit 30 procent sedan årsskiftet. Den snabba återhämtningen fick stöd i början av april genom bättre inköpssiffror, både för tjänster och industrin.
  Ett enskilt bolag som varit på tapeten länge på grund av sin dispyt med främst USA men även Kanada sedan dess finanschef fängslats är Huawei. Techjätten trotsar globala problem och kunde i slutet av mars visa upp siffror som visade att försäljningen ökat med 36 procent under årets första månader, till och med bättre än den samlade uppgången om 21 procent för fjolåret.

  Kina fortsätter att köpa guld och valutareserven har stigit fyra månader i rad. Landet är därmed på väg att bli den främste guldköparen efter Ryssland.

  Europeiska lyxjättar har tidigare rapporterat om hur det kinesiska suget efter lyx kvarstått tros nedgången i marknaden som var som djupast strax före jul. Nu kommer statistik från Garner som visar att lyxmärken allt mer håller på att låta sina produkter säljas av kinesiska e-handelsjättar som Alibaba och JD.com.

  För Kinas del har det kommit signaler om att landet kan tvingas till åtaganden gentemot USA i ett handelsavtal, bland annat på krav som de måste uppfylla senast år 2025. Dessa avser köp av mer amerikanska råvaror så väl som tillåtelse för utländska företag att vara helägare till verksamheter i Kina.

  Makrosiffror från Japan visar att landet hänger kvar i expansion även om inköpschefssiffror över tjänster föll i mars. Även det sammanvägda indexet sjönk men ligger kvar 0,4 enheter över expansionsstrecket 50.

   

  Fondmarknaden.se

  Denna information ska inte betraktas som någon form av individuellt utformad rekommendation om investering. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.


Bli kund


Kom igång direkt med BankID! • steg 1

  1753 fonder

 • steg 2

  Allt ditt sparande på en sida

 • steg 3

  Färdiga fondpaket